Zvijezda Milana ide u Torino: Draže mu je uzeti pet miliona od Juventusa, nego osam od bogatih Arapa
Foto - EPA

Hakan Calhanoglu pred potpisom

Zvijezda Milana ide u Torino: Draže mu je uzeti pet miliona od Juventusa, nego osam od bogatih Arapa

M. Šljivak

Massimiliano Allegri počeo je sa poslom na klupi Juventusa.

Iskusni stručnjak nakon dvije godine se vraća trenerskom poslu i to u timu kojeg je pet godina zaredom vodio do titule italijanskog prvaka.

Allegri će sada imati mnogo više slobode kada je izbor igrača za ekipu u pitanju i on će donositi odluke o transferima.

Među prvim koji bi mogli doći u Torino je doskorašnji vezista Milana Hakan Calhanoglu, kojem je ugovor sa Rossonerima istekao.

Allegri je dao zeleno svjetlo za dolazak ovog fudbalera, a turski reprezentativac je dobio ponudu od pet miliona eura po sezoni.

Spreman je 27-godišnji fudbaler da ovu ponudu prihvati, iako na stolu ima mnogo veću ponudu od katarske ekipe Al-Duhail, koja mu nudi čak osam miliona eura po sezoni.

Calhanoglu nema namjeru da u ovoj fazi karijere ide u egzotične lige, pa bi po svemu sudeći u novoj sezoni mogao obući dres torinskog velikana.

Calhanoglu je na San Siro stigao 2017. godine iz Bayer Leverkusena za cifru od 24 miliona eura i u protekle četiri godine je igrao jako dobro u dresu Rossonera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U crveno-crnom dresu nastupio je ukupno 171 put i zabio je 32 pogotka, a pored Milana i Bayera igrao je još za HSV i Karlsruher u kojem je i počeo profesionalnu karijeru.

Calhanoglu je od 2013. godine član reprezentacije Turske. Za ovu selekciju je nastupio 55 puta i zabio je 13 golova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Sretan put!Šteta što nije kasirano ništa za njega i Donnarumu,greška neiskusne uprave.Godinama govorim da je Milan zaslužio bolju desetku.Dobar je,svjetska klasa nije.Ni blizu.Jedna dobra partija pet loših.Osim toga,ovo bi mogao odličan primjer ostalim u Milanu,a i u kompletnoj ligi.Ako je tih pola miliona vrijedno svega onoga što neki igrač ostvari igrajući duže u klubu....brate mili,neka ide,i sreću mu treba poeželiti.Čeka nas vruuuuće transfer ljeto!!
5 1
donado91
picka prodana
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi