Prvi klub koji je nadmudrio Raiolu: Očajni Mino im sada nudi sniženje samo da uzmu Donnarummu

Golman odlazi iz Milana

Prvi klub koji je nadmudrio Raiolu: Očajni Mino im sada nudi sniženje samo da uzmu Donnarummu

A. Čaušević

Minu Raiolu krasi reputacija najkontroverznijeg menadžera današnjice. 

Raiola ima odličan"njuh za igrača". Tako je već dvije decenije. Nizozemac trguje s najboljim i najbogatijim klubovima današnjice.

Poznat je po tome da prilikom transfera uzima izuzetno visoku proviziju. Tako je 2016. godine kada je Paul Pogba iz Juventusa prešao u Manchester United zaradio 25 miliona eura.

Međutim, kako stvari stoje i jedan klub je uspio nadmudriti Raiolu. Riječ je o Juventusu s kojim je ovaj menadžer već dugo vremena u odličnim odnosima.

Raiola traži novi klub za Gianlugija Donnarummu, jednog od najboljih golmana današnjice koji kao slobodan igrač napušta Milan gdje je doživio igračku afirmaciju.

Naime, Raiola je sada Juventusu ponudio smanjenje plate samo da angažuje Donnarummu. Tako bi prema pisanju Corriere dello Sport mladi Italijan zarađivao "samo" 6 miliona eura. Isto toliko je imao u Milanu.

Planove je pokvario i sam Juventus tako što je na klupu doveo Massimilliana Allegrija kojem golmanska pozicija nije prioritet te je zadovoljan Wojciechom Szczesnyjem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I dok se Donnarumma priprema za debi na Evropskom prvenstvo njegova budućnost je daleko od sigurne jer sve manje klubova pokazuje želju za njegovim angažovanjem.

Inače, Raiolu očekuje burno ljeto jer još nekoliko njegovih skupocjenih eksponada može promijeniti sredinu. Svakako se najviše izdvajaju imena Paula Pogbe i Erlinga Haalanda.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi