Inter oslabljen na teškom gostovanju

Hakan povrijeđen

Inter oslabljen na teškom gostovanju

Edmir Škorić

Interov veznjak Hakan Calhanoglu povrijedio se i zbog toga će propustiti posljednju utakmicu prije odlaska na reprezentativnu pauzu.

Istegnuo je lijevu tetivu tokom meča protiv Viktorije Plzen u utorak u Ligi prvaka, u kojoj je njegov tim slavio s 2:0.

Calhanoglu je došao u Inter kao slobodan igrač iz Milana 2021. godine, potpisavši ugovor do 2024. godine. U osam nastupa u ovoj sezoni postigao je gol i upisao asistenciju.

Nerazzurri gostuju kod Udinesea u Dacia Areni u nedjelju u 12:30 sati, a Calhanoglua će vjerojatno zamijeniti Henrikh Mkhitaryan, doveden kao slobodan igrač iz Rome.

Bivši veznjak Rome počeo je upravo umjesto turskog internacionalca protiv Viktorije Plzen sredinom sedmice.

Nerazzurri su osvojili 12 bodova u prvih šest utakmica Serije A i jedan bod zaostaju za Udineseom, najugodnijim iznenađenjem u dosadašnjem dijelu šampionata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Calhanoglua, trener Simone Inzaghi ne može da računa ni na Romelua Lukakua, koji je zbog povrede već neko vrijeme van stroja.

Stoga će u napadu najvjerovatnije ponovo zaigrati Edin Džeko, koji je dao gol i upisao asistenciju u Plzenu prije nekoliko dana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi