Potez "na svoju ruku" Calhanoglua će odjeknuti svijetom: Svi igrači Intera jedno, samo Turčin drugo!

Djelovao je samoincijativno

Potez "na svoju ruku" Calhanoglua će odjeknuti svijetom: Svi igrači Intera jedno, samo Turčin drugo!

Admin Čaušević

Prošlo je sedam dana otkako je razorni zemljotres pogodio Tursku i Siriju. Svakodnevno stižu srceparajući snimci vađenja stradalih i preživjelih ispod ruševina. Do sada je preminulo više od 20.000 osoba pa nije iznenađenje što se svijet sprota ujedinio za pomoć svima nastradalim u ove dvije zemlje. 

Mnogi turski fudbaleri su poduzeli određene akcije da prikupe pomoć nastradalim zemljacima. Prije ili za vrijeme utakmcia su istakli parole podrške svojoj domovini, dok su im se pridružili i brojni klubovi sa minutom šutnje. 

Uoči utakmice Serije A između Sampdorije i Intera viđena je zanimljiva scena sa Hakanom Calhanogluom kao glavnim protagonistom. 

Naime, čini se da je Turčin djelovao na svoju ruku kada je izašao na zagrijavanje sa posebnom majicom i bio je drugačije obučen nego svi njegovi saigrači.

Dok je ostatak ekipe Nerazzurra nosio uobičajnu opremu za zagrijavanje, odlični veznjak je obukao i majicu na napisom: "Molite se za Tursku!".

Oglasi

Zasigurno će ova scena obići svijet, a postavlja se pitanje zašto i ostali igrači milanskog kluba nisu nosili majice s podrškom Turskoj u znak solidarnosti za svog kolegu. 

U kratkoj izjavi prije utakmice Calhanoglu se zahvalio svima u Interu na podršci, međutim postavlja se pitanje zašto je on bio jedini koji je poslao podršku.

"Zahvaljujem se svim saigračim i porodici Inter što su mi bili blizu, primio sam i dosta poruka od navijača", rekao je Calhanoglu te nastavio:

"Pretrpili smo jak zemljotres, nije bilo lako gledati te slike. Činimo sve da pomognemo tim osobama. Trebamo se ujediniti da sve što prije prebrodimo."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno da su najvjerniji navijači Nerazzurra izvisili dvije parole: "Uz Siriju i Tursku smo" i "Calha je jedan od nas". Veznjak im se zahvalio aplauzom.

Informacije objavljenje u ponedjeljak govore da je u Siriji i Turskoj preminulo 36.000 osoba dok je broj povrijeđenih višestruko veći.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti