Hakan je meta ismijavanja, ali Zlatan je zadnji čovjek koji mu smije bilo šta reći

Kad se kockice sudbine ne slože

Hakan je meta ismijavanja, ali Zlatan je zadnji čovjek koji mu smije bilo šta reći

E. Ganibegović

Nakon 11 godina posta Milan je osvojio titulu prvaka Italije. 

Inter je tako titulu osvojenu prošle sezone predao u ruke ljutom gradskom rivalu, a upravo u redovima Intera stanuje najveći peh u posljednje dvije fudbalske sezone.

Radi se, naravno, o turskom veznjaku Hakanu Calhanogluu koji je prošle sezone, kada je Inter bio prvak, bio član Milana, a ove, kada je Milan prvak, član je Intera.

Dakle, u dvije uzastopne sezone Hakan Calhanoglu je igrao za Milan i Inter, ta dva tima su osvojila titule, ali on nije. Niti jednu. U pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, reklo bi se.

Iako je njegov bivši saigrač Zlatan Ibrahimović poznat kao neko ko se ne libi da proziva ikoga i naslađuje se, ovaj put to ne bi trebao biti slučaj.

Naime, pamtimo ne istu, ali vrlo sličnu situaciju u kojoj se našao i sam Ibrahimović.

Godine 2009. napustio je Inter i potpisao za Barcelonu, da bi 2010. godine Inter osvojio Ligu prvaka. Ljeta te godine, Ibra napušta Barcelonu i potpisuje za Milan, a u toj sezoni Barcelona se penje na krov Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Velika je šteta što će jedna tako velika karijera biti okončana bez trofeja Lige prvaka, a 2010. i 2011. godine bio je tako blizu, samo da je s transferima malo sačekao.

Tri evropska trofeja koja ima su UEFA-in Superkup s Barcelonom 2009. godine, FIFA-ino klupsko Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropska liga s Manchester Unitedom 2017., no Liga prvaka definitivno fali kao šlag na tortu velike karijere. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
pa Hakan je samo ove sezone osvojio vise trofeja (2) nego Milan od 2017 (1) cini mi se kad je dosao.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi