Pola Milana slavi, pola tuguje, ali jednom čovjeku je najteže: Njegovo srce jučer je slomljeno

Ispalo je da je najveći krivac...

Pola Milana slavi, pola tuguje, ali jednom čovjeku je najteže: Njegovo srce jučer je slomljeno

E. Ganibegović

Inter je prošle sezone prekinuo dominaciju Juventusa i osvojio titulu prvaka Italije, no jučer ju je predao gradskom rivalu, Milanu. 

Bilo je neizvjesno sve do posljednjeg kola koje je kompletirano jučer. Milan je imao dva boda prednosti ispred intera i bolji međusobni omjer, pa mu je bio dovoljan bod kod Sassuola za titulu.

Na kraju su pobjedom od 0:3 riješili sve, pa je pobjeda Intera nad Sampdorijom identičnim rezultatom bila bezvrijedna.

Po završetku sezone povlače se paralele, gleda se svaki detalj. Inter može biti zadovoljan plasmanom u Ligu prvaka i osvajanjem Kupa i Superkupa Italije ove sezone, ali gdje su izgubili Seriju A?

Inter je bio u velikoj krizi u januaru, februaru i martu. Odigrali su 0:0 sa Atalantom, izgubili od Milana 1:2, remizirali s Napolijem (0:0), Fiorentinom (1:1), Torinom (1:1), Genoom (0:0), izgubili od Sassuola (0:2), a u međuvremenu ispali i iz Lige prvaka od Liverpoola i jedva prošli Empoli u Kupu Italije.

Dakle, kroz veliku krizu su prošli u tom periodu i mnogo bodova prosuli, no na kraju se kola najviše lome preko leđa nesretnog rumunskog golmana, Ionuta Radua.

Oglasi

On je iznenada dobio priliku da brani u zaostaloj utakmici protiv Bologne 27. aprila kada je Samir Handanović imao problema s leđima. 

Ivan Perišić je doveo Inter u vodstvo već u trećoj minuti utakmice i činilo se da će sve ići glatko, no u 28. minuti Marko Arnautović postiže gol za 1:1 i vraća stvari na početak.

Do kraja je Interu ostalo više od sat vremena da postigne drugi gol koji bi im, iz današnje perspektive gledano, donio i titulu, no u 81. minuti šok. Ionut Radu pravi nestvarnu grešku, no nije jedini kriv.

Perišić je pogriješio jer je aut vratio prema vlastitom golu, zatim De Vrij koji je propustio loptu, pa tek onda Ionut Radu koji ju je promašio, a sve je to ispratio Sansone i loptu samo gurnuo u mrežu Intera za pobjedu Bologne.

Iako je definitivno da Radu nije jedini krivac, u njega se najviše upire prstom od strane navijača Intera i definitivno mu je titula Milana najteže pala od svih. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji prenose da će Radu na kraju sezone definitivno napustiti klub.

Ugovor će biti produžen Samiru Handanoviću, a u klub dolazi iz Ajaxa Kamerunac Onana, pa će Radu postati višak. Za njegove usluge navodno su zainteresovani Lecce i Cremonese.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Kako je kriv samo on? On im odnio dva boda koja u konacnuci ne bi bila dovoljna za titulu.. Tom logikom krivi su i napadaci za svaki promasaj, jer i to je greska
2 2
emanuelmacron
krivi su kad su pceli kurvicki igrat,pa Milan ih razguzi ,Sasuola,pa kad se sjetim picke cuvaju rezultat Protiv Liverpula ,i to koji ih izbacuje iz daljeg takmicenja ,pa to je mizerija,da nije Dzeke taj tim nikad nebi pratio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi