"Zemljotres" u Istanbulu, niko u Galati ne može da vjeruje šta radi Ziyech, Vahu sada svi razumiju

Neočekivan potez Marokanca

"Zemljotres" u Istanbulu, niko u Galati ne može da vjeruje šta radi Ziyech, Vahu sada svi razumiju

Endin Čaušević

Marokanski reprezentativac Hakim Ziyech ljetos je stigao u Galatasaray na posudbu iz Chelseaja i pokazao se kao veliko pojačanje. Međutim, jutros su navijači Galate u očaju jer su stigle vijesti koje su ih žestoko razočarale.

Ziyech je odlučio ljetos da napusti Stamford Bridge gdje se nije previše snašao i naigrao u prethodne tri godine, a dolazak u Galatasaray ispostavio se kao puni potez za marokanskog ofanzivca.

Ovaj 30-godišnjak stigao je na posudbu s obaveznim otkupom ugovora što za Galatu nije uopšte problem jer je već nakon nekoliko utakmica bilo jasno kakvog igrača su dobili i da ga žele zadržati svim silama.

Međutim, turski mediji pišu da se sprema novi preokret kada je Ziyech u pitanju jer je Marokanac donio odluku koja bi mogla izazvati pravi zemljotres u Galatasarayju.

Iako je stigao tek ljetos turski mediji navode da postoji mogućnost da Ziyech već u januaru napusti Galatasaray jer na stolu ima već nekoliko ponuda, a jedna od njih se posebno ističe.

Oglasi

U pitanju je bogata ponuda iz Saudijske Arabije, ali ime kluba nije poznato. Navodno, Ziyech je svom agentu već poručio da je to ponuda koju želi da prihvati i da nađe način kako da napusti Galatasaray već ovog mjeseca.

U Galati su šokirani odlukom marokanskog reprezentativca jer su smatrali da je Ziyech sretan u ovom klubu, ali niko nije uopšte očekivao da bi on mogao da zatraži transfer u januaru.

Još uvijek nije baš najjasnije kako će se sve odvijati jer je Ziyech na posudbi iz Chelseaja, ali svom agentu je dao zadatak da želi karijeru nastaviti u S. Arabiji i očito je svima da je dobio ponudu koju ne može da odbije.

Ziyech se i ljetos povezivao s pojedinim klubovima iz Saudijske Arabije, ali tada do dogovora nije došlo i na kraju je završio u Galati.

Bio je pred potpisom za Al Nassr, ali je transfer propao u posljednji trenutak jer on navodno nije prošao ljekarske preglede. No, igrama u Galatasarayju pokazao je da je s njim sve u najboljem redu što je ponovo privuklo interes klubova iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukoliko Ziyech zaista odluči da napusti Galatasaray nakon samo pola godine jasno je da će to biti ogroman udarac za turskog velikana.

Marokanac je u dosadašnjem dijelu sezone za Galatu u svim takmičenjima odigrao 14 mečeva, zabio je četiri gola i upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi