Valjda je sad svima jasno zašto ga je Vaha otjerao iz ekipe: Dok je država na nogama Ziyech šuti
Foto - Instagram

Uživao u luksuzu, a nema ni čestitke

Valjda je sad svima jasno zašto ga je Vaha otjerao iz ekipe: Dok je država na nogama Ziyech šuti

M. Šljivak

Vahid Halilhodžić napravio je radikalan potez pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Bh. stručnjak kojeg Maroko slavi nakon što je odveo ovu selekciju na Mundijal u Katar, prekrižio je prvu zvijezdu tima Hakima Ziyecha zbog narušavanja mira u reprezentaciji i odbijanja da igra.

"Želite da nekog molim da igra za nacionalni tim? Ovdje postoji grupa koja ima mir i to želim zadržati. Ne mogu zvati igrača koji će uništiti taj mir, pa makar to bio i Lionel Messi. Aime Jacquet i Didier Deschamps su postali prvaci svijeta nakon što su otjerali najbolje igrača. Nisam prvi koji to radi".

"Neću vratiti Ziyecha. Ponizio je sve Marokance i s njim je gotovo. S još trojicom je želio razoriti ekipu. Jednom je odbio da igra. Rekao je da je povrijeđen, ali ljekari su mi rekli da je zdrav. Neću tolerisati takvo ponašanje", poručio je Halilhodžić i dodao je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CbpexVmMEtT/[/instagram]

"Ja biram igrače, iako se u Savezu često ne slažu sa mnom. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija ostaje iznad svega".

Oglasi

Ziyech je ovu odluku prihvatio. Odbio je da se vrati u nacionalni tim iako ga je Halilhodžić pozvao nakon velikog pritiska javnosti u Maroku.

"Neću se vraćati u reprezentaciju, to je konačna odluka. Meni je sve jasno. Fokusirat ću se na ono što radim i klub", rekao je Ziyech te nastavio:

"Naravno da sam razočara. Ko ne bi bio? Ali na kraju on (Vahid Halilhodžić op.a.) je taj koji donosi odluke. Morate ih poštovati."

[instagram]https://www.instagram.com/p/CbDYTbNsHvk/[/instagram]

A dok je kompletan Maroko bio na nogama zbog revanša baraža s DR Kongom Ziyecha ova utakmica nije interesovala. On je uživao u svom luksuzu i bogatstvu ne mareći za bilo šta drugo.

Ipak, Marokanci vjeruju da bi Vahid i Hakim trebali sjesti i riješiti sve nesporazume pred Svjetsko prvenstvo i vidjet ćemo hoće li se to i desiti.

Prije svega Ziyech bi morao barem čestitati svojim saigračima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo, ali očigledno da to njemu trenutno nije baš bitno.

Promo

Top Komentari

*p!p!t@*
Možete ga mrziti koliko hoćete, ali je Vaha svugdje gdje je došao zvijezdama pokazao gdje im je mjesto, i šta je prioritet. Mi o tome možemo samo sanjati. Zato nam i jesu mokri snovi jedan plasman na veliko takmičenje
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi