Kralj Maroka je nazvao Vahu: Šta su rekli jedan drugom?

Marokanci slave Mundijal

Kralj Maroka je nazvao Vahu: Šta su rekli jedan drugom?

E. Škorić

Vahid Halilhodžić je uspio odvesti i četvrtu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo. Nakon Obale Slonovače, Alžira i Japana, popularni Vaha sinoć je i Maroku osigurao učešće na smotri najboljih svjetskih selekcija.

Marokanci su u revanšu baraža slavili s 4:1 protiv DR Konga te su tako po peti put izborili učešće na Mundijalima, a Vahu je nakon utakmice, dok je još bio na terenu, telefonom nazvao lično marokanski kralj Mohamed VI, kako bi mu odao priznanje i čestitao mu na velikom uspjehu.

Marokanski kralj i Vaha su pričali na francuskom jeziku, a naš trener mu je poručio da je ovaj uspjeh zasluga svih igrača i cijele nacije.

"Halo! Kako ste vi, vaše veličanstvo? Ovo je za vas i sve ljude u Maroku, nadam se da ste sretni. Zadovoljstvo mi je, svi smo sretni. Hvala Vaše Veličanstvo", navodno je bh. stručnjak telefonom poručio marokanskom kralju.

Halilhodžić je potom telefon proslijedio kapitenu selekcije Romainu Saïssu.

[twitter]https://twitter.com/Mr__Fisk/status/1508923161173188611[/twitter]

Oglasi

"Vaše Veličanstvo, kako ste?", upitao je veznjak Wolverhamptona. "Vrlo sam ponosan što predstavljam ovu zemlju. To je izvor ponosa, hvala vam za sve što radite za nas. Inshallah napravit ćemo nešto lijepo na Svjetskom prvenstvu i pokazat ćemo prekrasnu sliku Maroka cijelom svijetu. Puno Vam hvala Vaše Veličanstvo".

2018. godine Maroko je ispao u grupnoj fazi i završio na posljednjem mjestu s jednim bodom. Ovaj plasman je olakšanje za Halilhodžića, kojeg mnogo pristaša kritikuje zbog toga što je odbacio jednog od najboljih igrača, Hakima Ziyecha.

Ovaj je izbor donio nakon eliminacije Maroka u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija protiv Egipta. "Ne mogu pozvati igrača ako može uništiti tim, čak i ako se zove Lionel Messi. Aimé Jacquet, Didier Deschamps su postali svjetski prvaci otpuštajući najbolje igrače. Nisam prvi koji je to napravio", rekao je Vaha.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Interesantno da je Vaha ranije u Obali Slonovače dobio otkaz nekoliko mjeseci pred SP 2010. u Južnoafričkoj republici nakon razočaravajućeg izdanja na Afričkom kupu Nacija. S Alžirom je 2014. godine stigao do nokaut faze, dok je i s Japanom izborio plasman na SP u Rusiji, ali je klupu Samuraja napustio pred turnir zbog neslaganja sa rukovodstvom japanskog Saveza.

Za sada, bez obzira na sve, čini se da ima ogromno poštovanje Marokanaca, a tome svjedoči i poziv Kralja Maroka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi