Reakcije marokanskog komentatora obilaze svijet: "Allah, Allah, Allah"

Pogledajte tu strast i emociju

Reakcije marokanskog komentatora obilaze svijet: "Allah, Allah, Allah"

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Maroka sinoć je izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Nakon 1:1 u prvom meču Maroko je u Kazablanci na stadionu Mohhammed V pred oko 60.000 gledatelja pobijedio DR Kongo s 4:1.

Domaći su odigrali sjajno prvo poluvrijeme te su imali dva gola prednosti zahvaljujući Ouanhiju i Tissoudaliju. U 54. minuti Ouanhi zabija svoj drugi gol na meču, dok Hakimi u 69. minuti i definitivno potvrđuje plasman u Katar. 

Utješni gol za DR Kongo u 77. minuti postigao je Malango.

Tako je Maroko na čelu s našim trenerom Vahidom Halilhodžićem izborio svoje mjesto u Kataru, a Vahi je ovo četvrta različita reprezentacija, nakon Obale Slonovače, Alžira i Japana, koju je odveo na Mundijal.

Scene sa sinoćnje utakmice obilaze svijet, a naročito emocija i strast marokanskog komentatora koji je svaki od četiri gola proslavio veličanjem Boga uzvikujući: "Allah, Allah, Allah."

Naročito je upečatljiva i emotivna bila proslava drugog pogotka kojeg je Maroko postigao, pogledajte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti