Kad ide, onda ide: Rekordne premije za Vahu i igrače

Obogatit će se

Kad ide, onda ide: Rekordne premije za Vahu i igrače

E. Škorić

Saznali smo 27 od ukupno 32 učesnika na Svjestkom prvenstvu u Kataru.

U petak će biti održan žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo, a svoje rivale saznat će i Maroko, kojeg je Vahid Halilhodžić odveo na Mundijal nakon pobjede nad DR Kongom sinoć u revanšu baraža afričkih kvalifikacija.

Lavovi su ostvarili zacrtani cilj, a imali su i dodatnu motivaciju, jer im je obećan rekordan bonus od čak skoro 13 miliona eura za plasman na Mundijal. Taj novac će Nogometni savez Maroka dati selektoru i igračima kao vid nagrade.

Bonus je ranije bio manji, ali prema riječima Mohameda Makroufa, glasnogovornika Marokanskog saveza, on je nedavno povećan kako bi se igrače motivisalo, a to se ispostavilo pravim potezom.

Naravno, sama reprezentacija Maroka, odnosno Nogometni savez te zemlje zaradio je odlaskom na Mundijal. Dobit će 12 miliona eura za učešće na turniru i odigravanje tri utakmice.

Prolazak u 1/8 finala turnira znači još dva miliona za svakog sudionika, dok četvrtfinale obogaćuje savez za još šest. Ulazak među osam najboljih vrijedi 18 miliona eura.

Momčad koja Svjetsko prvenstvo završi na četvrtom mjestu dobit će dodatnih 25 miliona. Osvajač bronce zaradit će 30 miliona, finalist 40, a pobjednik turnira čak 50 miliona eura.

Top Komentari

Mostarac94
velik si Vaha !
4 1
volta
Igracii dobili od saveza 13 miliona eura, a za plasman na sp će savez dobit 12 miliona, nije ni čudo što se toliko bore za reprezentaciju, naši igrači od reprezentacije dobiju dan slobodno da obidju prijatelje i porodicu i onda se čudimo što nizaju poraze, fudbal je odavno biznis ni za reprezentaciju se odavno ne igra zbog časti već zbog novca
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti