Hakim Ziyech otkrio glavnog "krivca" za transfer u Chelsea

"Osjećao sam se dobro poslije naših razgovora..."

Hakim Ziyech otkrio glavnog "krivca" za transfer u Chelsea

Hakim Ziyech (26) će završiti ovu sezonu sa Ajaxom, a onda će se priključiti svom novom klubu, Chelseaju.

Ugovor je već potpisan, a već su i velika očekivanja od sjajnog krilnog fudbalera na Stamford Bridgeu.

Hakim Ziyech je sada govorio i o tome zašto je izabrao baš Chelsea, s obzirom da je za njegove usluge bilo interesa sa svih strana.

Čini se da je glavni krivac za Ziyechov transfer u Chelsea, vrijedan 40 miliona eura, trener Plavaca Frank Lampard.

"Lampard je odigrao značajnu ulogu u svemu. Bili smo u kontaktu zadnjih nekoliko sedmica, osjećao sam se dobro poslije naših odgovora i to je u velikoj mjeri uticalo na mene", rekao je Ziyech, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam, ponosan i uzbuđen. Jedva čekam da odem tamo, Chelsea je veliki klub koji učestvuje u najvažnijim takmičenjima. Sviđa mi se i njihov stil igre, mislim da će mi odgovarati".

Hakim Ziyech je, podsjetimo, u Ajax stigao iz Twentea 2016. godine, a Kopljanici su tada za njegov potpis izdvojili 11 miliona eura. Profesionalnu karijeru je pak počeo u Heerenveenu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije