Rudiger priznao poraz: Rasizam je jednostavno pobijedio

Ponovo na meti rasista

Rudiger priznao poraz: Rasizam je jednostavno pobijedio

E. Škorić

Njemački defanzivac Antonio Rudiger ponovo je bio meta rasističkih uvreda.

Rudiger je već ranije prošle godine doživio rasističke uvrede od navijača Tottenhama, koji nisu imali milosti prema tamnoputom Nijemcu ni jučer tokom duela na Stamford Bridgeu.

Prethodno je Rudiger prijavio rasizam, ali iz Tottenhama tada nisu mogli da pronađu počinioce ovog nedjelja.

"Policija nas je danas obavijestila da su nakon pregleda i istraga zatvorili izvještaj o zločinu jer ne mogu pronaći dokaze koji bi potkrijepili navode o rasnom zlostavljanju", navodilo se u izjavi iz Tottenhama.

"Mi u potpunosti podržavamo Antonija Rudigera u akciji koju je poduzeo - međutim nema dokaza koji bi to mogli potkrijepiti ili protiviti tvrdnji i kao takvi ni mi ni policija nismo u mogućnosti poduzimati daljnje korake", objavio je tim iz sjevernog Londona.

Sada, kad se ponovo našao na meti rasista, Rudigeru je ostalo jedino da prizna poraz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rasizam je pobijedio. Ti ljudi mogu da se vrate na stadion, što znači da su pobijedili. Neće biti kažnjeni, a ja tu ništa ne mogu da učinim. Uvijek ću podići glas, ali sam sam u toj borbi", izjavio je Rudiger, dodavši:

"Svako bi trebao gledati svoju kuću, jer kad sam u Italiji bio rasno uvrijeđen, uvijek sam čuo: 'U Italiji je to normalno'. Svako bi trebao započeti kod sebe kod kuće, a zatim razgovarati o drugima. Nijedna zemlja nema ništa pod kontrolom. Postoji određena podrška, ali riječi i djela su dva različita pojma. Svi mogu na kraju reći da im je žao, ali samo ja i meni slični dijelimo tu gorku sudbinu".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi