Gotov još jedan veliki transfer u Saudijsku Arabiju, više nema dileme ko je prvi favorit za titulu!

I Ziyech potpisao

Gotov još jedan veliki transfer u Saudijsku Arabiju, više nema dileme ko je prvi favorit za titulu!

Edmir Škorić

Marokanski reprezentativac Hakim Ziyech pridružuje se zvijezdama koje su napustile Evropu i otišle u Saudijsku Arabiju.

Cristiano Ronaldo je još početkom godine došao u Saudijsku Arabiju, a nekoliko mjeseci kasnije počela je invazija zvijezda u ovu bogatu zemlju.

Karim Benzema je potpisao za Al Ittihad, zajedno s njim je u redove prvaka Saudijske Arabije prešao i bivši igrač Chelseaja N'Golo Kante, a mnogi drugi stoje u redu i čekaju na potpis kojim će sebi i svojim nasljednicima obezbijediti lagodan život.

Upravo je potvrđen i transfer Hakima Ziyecha, koji će karijeru nastaviti u Al Nassru, gdje ga očekuje Cristiano Ronaldo. 

Ziyecha je kupio Chelsea od Ajaxa u ljeto 2020. za 40 miliona eura. Prošle je sezone krilni napadač upisao 24 nastupa za klub i upisao 3 asistencije. S Al Nassrom je dogovorio saradnju do ljeta 2026. godine.

Oglasi

Fabrizio Romano je objavio da je sve završeno, da su klubovi postigli dogovor, a također i Marokanac sa Al Nassrom, pa se vrlo brzo očekuje da transfer bude i zvaničan.

Nije poznato koliko će Chelsea zaraditi prodajom Ziyecha. On je treći igrač Chelseaja koji je otišao u Saudijsku Arabiju. Prethodno je jučer Kalidou Koulibaly potpisao za Al Hilal, najveći klub u Saudijskoj Arabiji.

Od zvijezda koje su otišle u Saudijsku Arabiju, potvrđen je i transfer bivšeg igrača Wolverhamptona Rubena Nevesa, koji će zajedno sa Koulibalyjem zaigrati za Al Hilal.

Ipak, već sada je jasno ko će biti prvi favorit za osvajanje prvenstva u Saudijskoj Arabiji, pošto će s Ronaldom i Ziyechom u Al Nassru zaigrati i Marcelo Brozović, koji napušta Inter, iako se i tu čeka zvanična potvrda.

Iako ga je željela i Barcelona, ponuda Al Nassra je bila nešto što hrvatski veznjak nije mogao da odbije. Također, mediji u Italiji navode da je ključnu ulogu odigrao i Brozovićev agent koji je bio uporan da njegov klijent prihvati ponudu Al Nassra jer u tom slučaju će svi zaraditi ogroman novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti