Nije ga Vaha džaba otjerao: Hakim Ziyech se ponovo bahati na terenu, napravio je pravu scenu
Hakim Ziyech ponovo nezadovoljan

Poput uvrijeđene mlade

Nije ga Vaha džaba otjerao: Hakim Ziyech se ponovo bahati na terenu, napravio je pravu scenu

Midhat Šljivak

Vahid Halilhodžić dobio je otkaz na klupi selekcije Maroka samo zbog činjenice da je izbacio Hakima Ziyecha iz ekipe. O kakvom se tipu radi pokazalo se večeras na utakmici Maroko - Zambija gdje je ponovo napravio scenu na terenu.

Hakim Ziyech ponovo je u centru pažnje marokanske javnosti. Fudbaler Galatasaraya iskazao je ogromno nezadovoljstvo izmjenom koju je selektor Walid Regragui napravio u meču sa Zambijom jer nikako nije imao namjeru izaći iz igre.

Regragui je u 64. minuti odlučio povući Ziyecha i El Nesyrija s terena. Dok je napadač Seville mirno izašao iz igre, Ziyech je počeo mahati rukama nezadovoljan što baš on izlazi iz igre.

Saigrači su ga pokušali smiriti. Nisu u tome uspjeli jer je i dalje pored terena mahao rukama tražeći objašnjenje zašto je izveden iz igre.

Njegova neprofesionalnost nažalost je koštala Vahida Halilhodžića posla u reprezentaciji Maroka. Bh. stručnjak ga je izbacio iz nacionalnog tima zbog ovakvih stvari, da bi javnost stala na stranu igrača.

Oglasi

Na kraju su dobili šta su htjeli. Vaha je odveo nacionalni tim na Svjetsko prvenstvo, ali je dobio otkaz, te se Ziyech vratio u nacionalni tim.

Walid Regragui je iskoristio šansu i već uigranu ekipu doveo je do polufinala Svjetskog prvenstva, što je najveći uspjeh u historiji fudbala u ovoj zemlji.

Ziyech je bio dio te ekipe mada je najmanje zaslužio da putuje u Katar zbog sebičnosti i bahatosti koju je oduvijek pokazivao.

Marokanci su još jednom vidjeli s kakvim čovjekom imaju posla. Nažalost, nepopravljiv je.

Hakim Ziyech je večeras zabio gol s penala. Ovo mu je bio 62. meč u nacionalnom timu i 24. pogodak.

Top Komentari

Hanibal
Vahid nije nikakav trener niti je neka osoba za postovanje. Sta je to do sada dao svojoj maticnoj domovini BiH? Nista. Cak ni trener nije smio biti iz straha sta ce drugi reci ili mu je bilo malo para ponudeno. Taj tip samo za novcem trci. Sjetimo se vojne agresije na BiH i njegov doprinos (humanitarni) = 0.00. Te stoga ne pisite previse o njemu jer to on prije svega kao covjek, kao Bosnjak i kao trener ne zasluzuje.
2 3
TurgutBayraktar
A maroko ipak bolji bez vahe
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi