Navijači Fenera kipte od bijesa - gradski rival im "ukrao" veliku zvijezdu!

Marokanac odabrao

Navijači Fenera kipte od bijesa - gradski rival im "ukrao" veliku zvijezdu!

Edmir Škorić

Turski velikan Fenerbahče imao je savršen prijelazni rok, doveo je veliki broj vrhunskih igrača, ali posljednja želja nije ostvarena.

Edin Džeko, Dušan Tadić, Fred i Cengiz Under su igrači koji su ovog ljeta potpisali za Fenerbahče, a sve s ciljem da se nakon dugo godina osvoji titulu. Navijači presretni, Edin je već na startu počeo tresti mreže, isto je učinio i Tadić, ostala dvojica će tek da zaigraju...

Onda se klub počeo raspitivati za Hakima Ziyecha i navijači Fenera su ga već uveliko na društvenim mrežama proglasili svojim novim idolom. Marokanski reprezentativac ima ugovor s Chelseajem, ali ga je Mauricio Pochettino odavno otpisao i morao je da pronađe novi klub.

Ziyech je ovog ljeta bio jako blizu potpisa za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji, no pao je na ljekarskim pregledima zbog problema sa koljenom i kukom.

Arapi su bili spremni da ga dovedu, ali pod značajno slabijim uslovima nego što je prethodno dogovoreno, ali Marokancu se to više nije sviđalo i odustao je od transfera.

Oglasi

Prošle sezone odigrao je 24 utakmice za Chelsea i upisao tri asistencije. Smatra da zaslužuje više da igra, a svjestan je da u Londonu za njega više nema mjesta. Razmatrao je nekoliko opcija i na kraju odlučio da potpiše za Galatu.

Nije nikakva tajna da su česti slučajevi kada se istanbulski velikani bore za istog igrača, a ovaj put je Galata odnijela pobjedu.

Trenutna tržišna vrijednost Hakima Ziyecha, čiji ugovor s Chelseajem istječe 30. juna 2025. godine, iznosi 16 miliona eura i to je svakako cifra koju mogu da plate u Galati, mada nije precizirano na koji način će se transfer na kraju realizovati i koliko će Chelsea zaraditi od prodaje.

Englezi su iskusnog nogometaša 2020. doveli iz Ajaxa za 40 miliona eura, ali on sada nije ni sjena onog igrača koji je oduševljavao igrama u dresu Nizozemaca.

Oglasi

Također, igrač se povezivao s PSG-om, koji je ovo ljeto ostao bez Lionela Messija i Neymara, a doveden je Ousmane Dembele iz Barcelona. 

Ziyech se povezivao sa Parižanima i tokom zime, bilo je konkretnih pregovora, ali je na kraju igrač ostao u Chelseaju.

Sam Ziyech želio se vratiti u Ajax. Za to je tridesetogodišnji playmaker bio spreman dati i dio svoje plate. Ipak, trener Ajaxa rekao je ranije da su male šanse da se Ziyech doista vrati u Ajax.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

“Situacija je trenutno takva da su pozicije za koje je kvalifikovan trenutno poprilično zauzete. Na njegovoj poziciji između ostalih mogu igrati Steven Berghuis, Steven Bergwijn i Mohammed Kudus", rekao je trener Ajaxa.

Ziyech svakako još može puno toga da ponudi i nema sumnje da će biti uzbudljivo gledati ga u velikim turskim okršajima koji su, barem iz naše perspektive, zanimljiviji nego ikada prije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije