Ziyech konačno prekinuo šutnju i odgovorio Vahi: Povukao radikalan potez u najboljim godinama!

Sjajni Marokanac i igrač Chelseaja iznenadio sve

Ziyech konačno prekinuo šutnju i odgovorio Vahi: Povukao radikalan potez u najboljim godinama!

A. Čaušević

Hakim Ziyech je prekinuo šutnju u končano je odgovorio Vahidu Halilhodžiću na posljednje izjave i njegov status u reprezentaciji Maroka. 

Ziyech je sigurno najbolji marokanski fudbaleri i nastupa za prvak Evrope, ekipu Chelseaja, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Halilhodžić je odličnog ofanzivca odstranio iz ekipe u septembru zbog toga što nije želio da igra prijateljski meč protiv Gane. Nakon toga se nije našao ni na spisku putnika za Afrički kup nacija.

Nakon eliminacije u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija Vaha je na pressici pred marokonaskim novinarima ponovo komentarisao Ziyecha kazavši da nikog neće moliti da igra za reprezentaciju makar se radilo i o Lionelu Messiju.

Nekoliko dana kasnije reagovao je i Ziyech kazavši da više nikad neće igrati za reprezentaciju Maroka te da je Halilhodžić taj koji donosi odluke.

"Neću se vraćati u reprezentaciju, to je konačna odluka. Meni je sve jasno. Fokusirat ću se na ono što radim i klub", rekao je Ziyech te nastavio:

"Naravno da sam razočaran ko ne bi bio. Ali na kraju on (Vahid Halilhodžić op.a.) je taj koji donosi odluke. Morate ih poštovati."

Meni je sve jasno i neću se vraćati u reprezentaciju. Razumijem navijače i žao mi ih je", rekao je 28-godišnji ofanzivac.

Ziyech je dres Maroka nosio šest godina. Na 40 mečeva zabio je 17 golova.

Top Komentari

Mostarac94
On bi birao kad ce igrat hahhha pa nije Vaha od juce
23 1
ragge
Bravo Vaha doktore, da svi imaju muda kao ti igraci bi ginuli za repku
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi