Razočaran ili jednostavno bahat? Legenda brani umišljenu zvijezdu 'slomljenog srca'
Foto - EPA

Mustapha Hadji o Hakimu Ziyechu

Razočaran ili jednostavno bahat? Legenda brani umišljenu zvijezdu 'slomljenog srca'

M. Šljivak

Bh. trener Vahid Halilhodžić (69) odlučio je da ne računa na usluge zvijezde Chelseaja Hakima Ziyecha u prethodnim mjesecima.

Halilhodžić je otjerao Ziyecha iz reprezentacije zbog nesportskog ponašanja. Nije mu mogao oprostiti ono što je radio u ekipi i pokazao mu je izlazna vrata.

Pored njega Vaha je otjerao još nekoliko fudbalera. To je razbjesnilo javnost u Maroku koja je zatražila odlazak bh. trenera s klupe.

To će se po svemu sudeći i desiti. Svi su na strani fudbalera, žele ih vidjeti u nacionalnom dresu, a konačna odluka o sudbini 69-godišnjeg trenera bit će donijeta veoma brzo.

Na stranu Ziyecha stao je i legendarni marokanski fudbaler Mustapha Hadji. Iako je sarađivao s Halilhodžićem po dolasku bh. trenera u Maroko, on je na strani fudbalera Chelseaja. Tvrdi da je dobro upućen u sve što se dešavalo.

"Poznajem Hakima veoma dobro i srce mu je slomljeno kada je objavio da više neće igrati za reprezentaciju. Uradio je to protiv svoje volje. Bio je bijesan i razočaran što nije na spisku za Afrički kup nacija", rekao je Hadji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Mustapha Hadji apsolutna je legenda marokanskog fudbala. Tokom devedesetih godina prošlog stoljeća i na početku novog je igrao zaista dličan fudbal, a nastupao je za Nancy, Sporting, Deportivo, Coventry, Aston Villu...

Za nacionalni tim Maroka nastupio je 63 puta i postigao je 12 golova.

Top Komentari

Goran86
Boli me djoka.... Vaha uzmi im kes
8 0
Ibro
Naplati Vaha svoje i bijezi od te nezahvalne bagre.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije