Velika radost u Maroku: "Bliži se trenutak"
Foto - EPA

Ziyech i Mazraoui se vraćaju u nacionalni tim

Velika radost u Maroku: "Bliži se trenutak"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka predvođena bh. trenerom Vahidom Halilhodžićem ostvarila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Međutim, Halilhodžić po svemu sudeći neće ovu selekciju voditi u Kataru. Marokanski mediji tvrde su otpisane zvijezde Hakim Ziyech i Noussair Mazraoui nakon razgovora s predsjednikom Saveza Fouzijem Lekjaaom odlučili da se vrate u nacionalni tim, ali to vjerovatno znači otkaz Halilhodžiću.

Iskusni bh. stručnjak jasno je poručio da su oni za njega završena priča, no Marokanci su po svemu sudeći odabrali povratak zvijezda u tim i otkaz 69-godišnjem treneru.

[twitter]https://twitter.com/Youssef_casa/status/1516585194244956163[/twitter]

Navijači reprezentacije Maroka uveliko slave. Mnogi su postavili fotografije s likom Hakima Ziyecha i napisali su: "Bliži se trenutak"...

Neočekivana podrška za Vahu: "Gdje je sad taj dečko Ziyech koji tvrdi da je veći od Maroka?"

Zvijezda Chelseaja Hakim Ziyech (29) odbio je nedavno poziv Vahida Halilhodžića u reprezentaciju Maroka.

Oglasi

Najveća zvijezda marokanskog fudbala izbačena je nacionalnog tima od strane bh. stručnjaka zbog nediscipline i nije nastupio na Kupu afričkih nacija.

Pod pritiskom javnosti Halilhodžić je uputio poziv Ziyechu za utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo protiv DR Konga. Ziyech je jedva čekao da ga odbije i jasno je poručio kako neće igrati dok je 69-godišnji bh. trener na klupi.

Zbog njega bi Halilhodžić mogao dobiti i otkaz. Čelnici Fudbalskog saveza Maroka uveliko rade na tome da ga vrate u nacionalni tim, a spremni su se riješiti selektora.

Na stranu bh. stručnjaka stao je predsjednik Fudbalskog saveza Nigerije Amaju Pinnick. On smatra da Maroku Ziyech nije potreban i da se to pokazalo na terenu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Gdje je Ziyech nakon što se Maroko plasirao na Svjetsko prvenstvo? Dečko kaže da je veći od svoje države. Eric Cantona i Ginola su 1998. godine govorili kako je Francuska bez njih ništa i šta se dogodilo? Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo! Niko nije neophodan", rekao je Amaju Pinnick.

Maroko je na Svjetskom prvenstvo u grupi s Belgijom, Kanadom i Hrvatskom. SP otvaraju protiv Hrvatske 23. novembra, a zatim igraju s Belgijom (27. novembar) i Kanadom (1. decembar).

Promo

Top Komentari

lalinjo
Vaha oderi ih po džepu,ako ti daju otkaz,uzmi im koliko god budeš mogao,sramota da se tako ponašaju.
8 0
IceTrae
Bolje dodje otkaz Vahi. Plasirao se na SP a svakako nece ovi levati ista napravit poput hrvatske, belgije i kanade.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi