Svi pričaju o gluposti Hakimija zbog koje će propustiti prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka
FOTO: EPA

Napravio oštar faul bez ikakve potrebe

Svi pričaju o gluposti Hakimija zbog koje će propustiti prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka

E. Oštraković

Baš kao što je bilo i očekivano PSG je izašao kao pobjednik iz dvomeča sa Real Sociedadom u okviru osmine finala Lige prvaka. Nakon što su u prvoj utakmici slavili sa 2:0, večeras su u gostima ostvarili pobjedu od 2:1.

Oba gola u večerašnjoj utakmici postigao je Kylian Mbappe koji je bio veoma raspoložen za igru. Zanimljivo je da je u situaciji kod prvog gola bukvalno pocijepao mrežu Real Sociedada.

Igrao je PSG dosta bolje od svog protivnika i slavio je prilično lako, a neki igrači su koristili pojedine trenutke kako bi zabavljali navijače jako dobrim potezima.

Ipak, ono o čemu navijači PSG-a najviše pričaju jeste glupost koju je u 41. minuti ničim izazvan napravio njihov desni bek Achraf Hakimi.

Naime, prilikom jednog presinga na zadnju liniju domaće ekipe i to pri rezultatu 1:0, Hakimi je napravio nepotreban i veoma oštar prekršja.

Oglasi

Ništa ne bi bilo sporno da Hakimi nije bio pod "prijetnjom" žutog kartona jer je znao da ako večeras dobije karton žute boje da ga nema u prvoj utakmici četvftfinala Lige prvaka.

I dobio ga je i to upravo za start koji je bio aspolutno nepotreban, pred golom domaće ekipe. Nikome nije jasno zašto je to uradio.

Sudija nije mnogo razmišljao i odmah je pokazao žuti karton Hakimiju koji se prvo čudio, a onda je nezadovoljno klimao glavom znajući da je napravio veliku glupost.

Trenutak kada je Hakimi dobio žuti karton pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zbog toga će narednu utakmicu svoje ekipe u Ligi prvaka gledati sa tribina što će sasvim sigurno biti problem za Luisa Enriquea.

Na kraju je ekipa PSG-a ostvarila rutinski prolaz u četvrtfinale Lige prvaka, dok sasvim sigurno u ekipi Real Sociedada mogu biti zadovoljni svojim učinkom u Ligi prvaka kada je riječ o ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi