Što je slatko, traje kratko: Real Sociedad nije mogao preskočiti PSG
FOTO: EPA

Prinčevi rutinski idu među osam klubova u Ligi prvaka

Što je slatko, traje kratko: Real Sociedad nije mogao preskočiti PSG

Haris Zilić

Real Sociedad iza sebe ima odličnu sezonu u Ligi prvaka, fenomenalno su igrali u grupnoj fazi, izborili plasman u osmini finala, ali odmah na startu nokaut faze žrijeb ih nije pomilovao.

Tim iz San Sebastiana naletio je na PSG koji je ipak u dvije utakmice pokazao da je u ovom trenutku kvalitetnijia ekipa od španskog predstavnika.

Nakon slavlja u prvom meču u Parizu rezultatom 2:0, PSG je večeras u gostima također slavio sa 2:1 i sa ukupnih 4:1 izborio plasman među osam ekipa u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Prva prilika je viđena u desetoj minuti, Barcola je pokušao za PSG, a domaćini uzvraćaju u 13. minuti preko Kuno.

Slavlje gostiju u 15. minuti, Mbappe je sjajno pogodio za 1:0 i tada je bilo jasno da Sociedad čeka nemoguća misija u ovom dvomeču.

Do kraja prvog poluvremena izdvajamo novi pokušaj Mbappea za goste u 29. minuti i udarac Kuba u 42. minuti utakmice za domaće.

Oglasi

Samo što je počelo drugo poluvrijeme stvari su bile jasne. U 56. minuti Mbappe postiže svoj drugi pogodak za 2:0 i ukupnih 4:0 i jasno je bilo da PSG ide dalje.

Do kraja utakmice bilo je još prilika pred oba gola, mogli smo vidjeti još koji pogodak, a u 64. minuti domaćinima je poništen pogodak nakon pregledavanja VAR-a.

U finišu utakmice domaći ipak postižu pogodak za 2:1, strijelac je bio Merino u 89. minuti susreta.

PSG tako možemo reći rutinski prolazi u četvrtinu finala, a Real Sociedad sigurno može biti zadovoljan sezonom u Ligi prvaka, sreća u žrijebu ipak nije bila na njihovoj strani.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, revanš:

Real Sociedad - PSG 1:2

Top Komentari

user1676235346
Jbt kakvog igraca Real ce dzaba dobit lik je masina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi