Hakimu Ziyechu povreda pokvarila transfer

Pauzira nekoliko sedmica

Hakimu Ziyechu povreda pokvarila transfer

Admin Čaušević

Ajax će u narednih nekoliko sedmica biti oslabljen za neigranje jednog od svojih najboljih igrača, Hakima Ziyecha.

Ziyech se povrijedio u nedjeljnom prvenstvenom duelu protiv Sparte iz Roterdama. Erik Ten Hag je bio primoran da ga zamijeni nakon sat vremena igre.

U Ajaxu nisu precizirali koliko tačno će pauzirati, osim da sjajnog ofanzivca iz Maroka čeka višesedmična pauza.

Ova povreda je došla u lošem trenutku s obzirom da se spominjao kao moguće pojačanje Tottenhama i Arsenala u zimskom prijelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax će 20. februara igrati 1/16 finala Europa lige protiv Getafea i upitno je da li će 26-godišnjak konkurisati za taj dvomeč.

Inače, Ziyech i ove sezone ima odličan učinak u odnosu na broj odigranih susreta. Na 29 mečeva zabio je osam golova i upisao čak 21 asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi