Pojavio se video iz bolnice pretučenog turskog sudije, dobio telefonski poziv koji se ne odbija

Skandal trese Tursku

Pojavio se video iz bolnice pretučenog turskog sudije, dobio telefonski poziv koji se ne odbija

Endin Čaušević

Nevjerovatan skandal desio se sinoć u Turskoj na utakmici Ankaragucua i Rizespora kada je predsjednik domaćeg tima Faruk Koca utrčao na teren i šakom u glavu udario glavnog sudiju Umuta Melera. On se nalazi trenutno u bolnici, a jutros je dobio i poseban poziv.

Utakmica Ankaragucua i Rizespora završena je rezultatom 1:1, no sve je palo u drugi plan kada je Koca nokautirao glavnog sudiju, a tada je nastao pravi haos.

I navijači domaćeg tima koji su uspjeli da utrče na teren su šutirali Melera dok je ležao na travi, a scene iz Turske su šokirale fudbalsku javnost širom svijeta.

Meler je završio u bolnici gdje je utvrđeno da je zadobio prijelom jagodične kosti, ali da na svu sreću nema oštećenja na mozgu.

Mediji u Turskoj pišu da je Meler svojoj porodici već saopštio da više neće suditi i da završava karijeru što je za tamošnji fudbal ogroman udarac s obzirom da je riječ vjerovatno o najboljem turskom sudiji trenutno.

Oglasi

Melera je u bolnici posjetio i ministar unutrašnjih poslova te zemlje Ali Yerlikaya, no poseban trenutak desio se jutros kada je predsjetnik Turske, Recep Tayyip Edrogan, nazvao Melera.

Erdogan je izrazio žaljenje zbog onoga što se desilo Meleru sinoć na meču Ankaragucua i Rizespora i poželio mu je brz oporavak, ali obećao da će se sve riješiti na pravedan način.

Također, na društvenim mrežama pojavio se i video iz bolnice u trenutku kada je Meler razgovarao s predsjednikom Turske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

@playspor

#Cumhurbaşkanı RecepTayyipErdoğan, #HalilUmutMeler ile telefonla görüşüp geçmiş olsun dileklerini iletti. #hakem #FarukKoca #fypシ #fyp

♬ orijinal ses - Play Spor

Koca i navijači koji su napali Melera jutros su uhapšeni, a Fudbalski savez Turske prekinuo je prvenstvo i još uvijek nije poznato šta će biti s utakmicama 16. kola koje su planirane za vikend.

Top Komentari

Drakula
Kako glumi cuj ovratnik sakicu jednu dobio u glavu. Zgadila mi se i uefa i sudije i kladionice koje upravljaju. SAMO JAKO I JOS VISE NASILJA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi