Halilhodžić i Blanc se bore za isti posao
EPA

Čeka se odluka

Halilhodžić i Blanc se bore za isti posao

Vahid Halilhodžić završio je još jednu etapu, rekli bismo, na sličan način kao što je i često prije toga napuštao klupu.

Od svojih principa iskusni bh. stručnjak nije odustajao ni u Nantesu, pa je zbog neslaganja s klupskim predsjednikom odlučio da pruži ruku i napusti kormilo kluba, a pauza, kako stvari stoje, neće strajati još dugo.

Već sada Halilhodžić 'na stolu' ima nekoliko ponuda, zovu ga iz svih krajeva svijeta, a jedna od najkonkretnijih opcija je ona iz Maroka gdje već sedmicama tragaju za novim selektorom.

Iako su marokanski mediji prethodnih dana tvrdili kako je sve gotovo te da je samo pitanje dana kada će Halilhodžić da naslijedi Renarda, sada je Vaha dobio protukandidata, i to u vidu Laurenta Blanca koji je posljednji posao imao u Paris Saint-Germainu.

Marokanski fudbalski savez će navodno danas zasjedati i raspravljati o izboru novog selektora, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo i vidimo na koga će izbor pasti, Halilhodžića ili Blanca. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Halilhodžić je već obavio razgovore s predstavnicima marokanskog saveza, zahtijevao je, između ostalog, da povede i svoje saradnike, a pred njim su kao ciljevi postavljeni plasman na Afrički kup nacija 2021. godine, te Svjetsko prvenstvo u Kataru 2020. godine.

Ukoliko preuzme Maroko, bit će mu to ujedno četvrta reprezentacija u karijeri nakon Obale Slonovače, Alžira i Japana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi