Halilhodžić žali zbog Hrvata: "Želio sam ga dovesti, odličan je..."

Na kraju cijeli posao propao

Halilhodžić žali zbog Hrvata: "Želio sam ga dovesti, odličan je..."

Bh. trener Vahid Halilhodžić prije nekoliko dana je okončao svoju epizodu u Nantesu.

S ovim francuskim klubom Halilhodžić je u proteklom periodu napravio veoma dobar posao, no sedmicu dana uoči starta nove sezone odlučio je da 'digne sidro', i to zbog neslaganja s klupskim rukovodstvom.

"Nije to odluka koju sam donio 'preko noći'. Jednostavno, s predsjednikom kluba Waldemarom Kitom nisam imao iste poglede u vezi stvaranja momčadi i dogovorili smo se da raskinem ugovor", kazao je Halilhodžić na odlasku.

Halilhodžić kaže kako mu novac nije prioritet, jer da jeste, ostao bi u Nantesu.

"Bio sam među najplaćenijim trenerima u Francuskoj, mogao sam prešutjeti stvari koje su me smetale i uzimati novac, pa onda i odštetu ako oni mene otpuste. Međutim, nisam takav, želim da bude kako ja hoću kad je fudbal u pitanju, da se poštuju moje ideje i ambicije, a to u Nantesu nije bio slučaj", ispričao je za Sportske novosti, pa dodao kako pozive dobija konstantno.

"Imam dosta ponuda, razmatram ih, ali se sad i malo odmaram. Imao sam i prije ponude iz Azije, recimo, čak i iz Kine, gdje se vrti astronomski novac. Da mi je samo do novca, mogao bih odmah izabrati. No, mene ne zanima samo novac, već projekt, nešto ambiciozno."

Otkrio je zagrebačkom listu i kojeg fudbalera je želio da dovede. U pitanju je Lokomotivin Luka Ivanušec.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Da, ja sam tog mladića primijetio na jednoj utakmici i vidio sam da je potencijal za visoku razinu i želio sam ga dovesti. Siguran sam da bi kod mene u godinu, dvije napredovao, uostalom, puno sam je već mladih igrača izgradio. Pogotovo napadači, ili ofenzivni igrači, veznjaci, za njih imam uvijek specifičan način rada. Jer, sam i sam bio napadač i znam što im treba", ispričao je legendarni Vaha.

Top Komentari

Dela
BRAVO LEGENDO
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi