Halilhodžić oduševljeno gledao kako Taarabt šalje Aubameyanga nazad u London

Veliki majstor

Halilhodžić oduševljeno gledao kako Taarabt šalje Aubameyanga nazad u London

E. Čaušević

Adel Taarabt nekada je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera i predviđala mu se blistava budućnost, ali je on to upropastio.

Tottenham je još 2007. godine doveo Taarabta iz Lensa i za njega su govorili da će biti jedan od najboljih u Evropi. Kasnij e je igrao za QPR i Milan, a onda je nestao sa scene. Za Benficu je potpisao 2015. godine i za ovaj klub debitovao tek početkom ove godine.

Taarabt danas ima 30 godina i svjestan je da je zbog svog dječijeg ponašanja izgubio šansu da u fudbalu ostavi neki značajniji trag. Ipak, uspio se izboriti za mjesto u prvom timu i to želi što bolje iskoristiti.

Nakon sjajnih igara dobio je poziv Vahida Halilhodžića u reprezentaciju Maroka. Taarabt ima šansu da se nametne Vahi koji je sinoć dao priliku ovom igraču da zaigra od prve minute u prijateljskom susretu protiv Gabona.

Gabon je slavio protiv Maroka sa 3:2, a Taarabt je odigrao cijeli meč i u pojedinim momentima je zaista pokazao veliko znanje. Taarabt je bio u centru pažnje u 19. minuti kada je fantastičnim driblingom poslao Aubameyanga nazad u London.

Nadamo se da će Taarabt nastaviti sa sjajnim igrama i konačno pokazati ljubiteljima fudbala barem dio svog nevjerovatnog potencijala i talenta.

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Za koga igra ovaj Aubameyang?
0 1
Adnanos
ccc
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi