Vaha prekrižio jednog fudbalera, a ubrzo bi mogao otpisati i veliku zvijezdu
(Foto: EPA)

Halilhodžić sasvim jasan

Vaha prekrižio jednog fudbalera, a ubrzo bi mogao otpisati i veliku zvijezdu

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić naišao je na prve probleme u ovoj selekciji.

Nakon što mu je na pozivu zahvalio fudbaler Napolija Kevin Malcuit, koji je istakao da ne želi nastupati za Maroko, dvojica standardnih reprezentativaca nisu došla na okupljanje.

U narednim pripremnim utakmicama protiv Libije i Gabona, bh. stručnjak neće moći da računa na najveću zvijezdu Hakima Ziyecha. Fudbaler Ajaxa je dolazak otkazao zbog umora i poručio je Halilhodžiću kako neće doći na okupljanje.

To bi ga na kraju moglo i koštati poziva za naredne akcije, jer je dobro poznato da Halilhodžić ne trpi nedisciplinu u ekipama koje vodi.

Također, na spisku nije ni Abderrazak Hamdallah. Fudbaler Al-Nassra koji je trebao biti prvi napadač nacionalnog tima odbio je poziv i gotovo sigurno da je završio sa reprezentacijom.

Pojedini marokanski mediji tvrde da ovaj fudbaler ima veoma loš odnos sa Halilhodžićem i da ga bh. trener u budućnosti neće zvati na okupljanja.

Vaha ga je ranije odstranio iz reprezentacije zbog lošeg odnosa sa saigračima i dok je Halilhodžić selektor on sigurno neće igrati.

Top Komentari

Adnanos
Imas novca Vaha da ji krava nemoze pojest pa pusti te Africke reprezentacije i dodji malo iz ljubavi vodi svoju zemlju. Dok najbolji strucnjak vodi eksoticne zemlje nama repka propada a i on to gleda.
1 3
red devil mo
Dosao bi on samo da su u savezu normalni uslovi za rad. Biraju ti pomocnike po nacio.kljucu,guraju ti nakve loptase da bi menadzeri dobro prosli. Mozda je u africi slicno ali je lova mnogo veca. Bar zna za sta se sekira.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi