Halilhodžić u Maroko doveo miljenika navijača BiH

Radio u reprezentaciji BiH

Halilhodžić u Maroko doveo miljenika navijača BiH

Vahid Halilhodžić odlučio je dodatno osnažiti svoj stručni štab u reprezentaciji Maroka.

Na kormilo marokanske selekcije Vaha je došao u augustu 2019. godine naslijedivši Harvea Renarda, a u narednim periodu želi s ovom zemljom napokon ostvariti rezultate koji se godinama očekuju na sjeveru Afrike.

Kako bi ostvario ono što je zamislio Halilhodžić je odlučio pojačati svoj trenerski 'staff' s nekoliko imena. Brigu o golmanima u buduće će tako voditi Laurent Weber koji će zamijeniti Christophea Revela koji je dobio posao u Lyonu, Christophe Manouvrier će biti zadužen za fizičku spremu, a posao je dobio i - Stephane Gilli.

Radi se o čovjeku koji je dugih 15 godina sarađivao sa našim Mehmedom Baždarevićem i bio mu ujedno 'desna ruka' tokom epizode u reprezentaciji BiH, a za to vrijeme uživao je i status miljenika navijača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Gilliju je na utakmici sa Grčkom u Zenici pošlo za rukom i da zasjeni sve glavne zvijezde našeg nacionalnog tima. Nakon velikih tenzija i gužve na terenu Francuz je izbio zub Giannisu Gianniotasu koji ga je prethodno pokušao udariti, a danas kada je od toga prošlo tri godine ne skriva da mu je žao. Za taj nesportski potez Gilli je otpušten iz N/FSBiH te je kažnjen sa šest mjeseci suspenzije od strane FIFA-e.

Ranije je Gilli još radio u Paris FC-u, Sochauxu, Grenobleu...

Promo

Top Komentari

Ko mi
Gilli treba dobiti spomenik ili ulicu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi