Halilović: Mislim da još uvijek mogu biti kao Luka Modrić

Hrvatski fudbaler ne odustaje od svojih snova

Halilović: Mislim da još uvijek mogu biti kao Luka Modrić

Alen Halilović je svojevremeno važio za najtalentovanijeg mladog fudbalera u Evropi. Ipak, čini se da se prerano otisnuo ka zvjezdanim visinama, a nakon transfera u Barcelonu sve je krenulo nizbrdo.

Nije se Halilović kao 18-godišnjak snašao na Nou Campu, igrao je uglavnom za B tim, a nakon toga je stigla posudba u Sporting Gijon.

Uslijedio je transfer u HSV, epizoda u Las Palmasu, a potom i transfer u Milan.

Halilović je i danas član Milana, koji ga je nakon belgijskog Standarda ove sezone posudio holandskom Herenveenu.

Iako ga mnogi već odavno smatraju "propalim talentom", Halilović vjeruje da će jednog dana ipak ispuniti svoj potencijal.

"Herenveen je uradio sve što je mogao da me dovede, srećom po mene. Ovo je za mene dobra prilika i holandska liga mi odgovara. Hoću da pokažem da mogu biti među najboljima u holandskom šampionatu i u samom evropskom vrhu", izjavio je Halilović, a nastavio:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"U Milanu su bili razočarani načinom na koji se Standard ophodio prema meni. Pričali smo, obećavali su... Ali, desilo se suprotno. Pravili su probleme".

"Imam osjećaj da i dalje mogu da budem kao Luka Modrić", poručio je danas 23-godišnji ofanzivni veznjak.

Top Komentari

Chupy
I ja evo mislim vec 15 godina da ce mi cuna porasti jos 10 cm, al on ni da mrdne, stoji u mjestu :(
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti