Hamšik je večeras zlatnim slovima upisan u historiju Napolija
Hamšik je od 2007. godine član Napolija, a osim što ima najviša nastupa u ovom timu, ujedno je i najbolji strijelac svih vremena u 92-godišnjoj klupskoj povijesti

Igrač s najviše nastupa u ovom klubu

Hamšik je večeras zlatnim slovima upisan u historiju Napolija

Edmir Škorić

Marek Hamšik je u večerašnjem susretu Lige prvaka protiv PSG-a postao igrač s najviše nastupa u dresu Npaolija.

Slovenački reprezentativac je stigao do 512. nastupa u dresu Napolija i tako je postao igrač s najviše nastupa u 92-godišnjoj bogatoj historiji ovog kluba. U ovom klubu je od 2007. godine.

Uz to je i najbolji strijelac Napolija svih vremena, iako je ovaj klub svojevremeno imao jednog Diega Maradonu.

On je iza sebe ostavio Giuseppea Brucolottija, koji je u Napoliju karijeru okončao s 511 nastupa, a dres Napolija nosio je od 1972. do 1988. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treći na listi je Antonio Juliano sa 505 nastupa (1962-1978), čevrti Moreno Ferrario (1977-1988) sa 396, a peti Ćiro Ferrara (1984-1994) sa 322 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi