Hamšik ne ide iz Napolija dok ne prestigne Maradonu
Foto: EPA

Slovak želi oboriti rekord legendarnog Argentinca

Hamšik ne ide iz Napolija dok ne prestigne Maradonu

Marek Hamšik je u Napoli stigao iz Brescie prije 10 godina, a od tada je postao jedan od najomiljenijih fudbalera među navijačima ekipe sa San Paola.

Iskusni Slovak je već dugo vremena i kapiten ekipe, a, čini se, da ne misli napuštati Napoli u skorije vrijeme, šta više njegova želja je da završi karijeru na jugu Italije.

Prije nego što uopšte počne razmišljati o kraju karijere, Hamšik želi prestići legendarnog Diega Maradonu kada je riječ o broju postignutih golova u dresu Napolija.

Diego Maradona se nalazi na prvom mjestu vječite liste strijelaca Napolija sa 115 golova, a Hamšik bi ga uskoro trebao prestići s obzirom da na svom kontu trenutno ima samo dva manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nadam se da ću oboriti rekord. Maradonu u Napoliju smatraju božanstvom i bilo bi nevjerovatno da se nađem ispred takve legende. Vidjeti prezime Hamšik ispred Diegovog bi bilo čudesno. Očigledno je da se ja ne mogu porediti s njim, ali bilo bi lijepo da oborim rekord i osvojim Scudetto", izjavio je slovački reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi