Nije ni dobio otkaz u Toulouseu, a Said Hamulić već ima novi klub

Vraća se kući

Nije ni dobio otkaz u Toulouseu, a Said Hamulić već ima novi klub

Edmir Škorić

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Said Hamulić (22), napustio je Toulouse, ali ubrzo je našao novi klub, barem sudeći po inostranim medijima.

Hamulić je prije samo pola godine došao u francuski Toulouse, ali je odbio da trenira i zatražio je raskiod ugovora. S obzirom da nije igrao, čini se da rastanak neće teško pasti ni Toulouseu, ni njemu samom.

Francuski mediji tvrde da je došlo do raskida ugovora, pa Hamulić kao slobodan igrač može da izabere novu destinaciju. Povezivao se sa poljskim Rakowom, no Nizozemci tvrde da će ubrzo pojačati napad tamošnjeg prvoligaša Vitessea.

Hamulić je u karijeri nastupao u Litvaniji (Dainava - Suduva) i u Stal Mielecu, odakle je i stigao u Toulouse.

Inače, rođen je u Nizozemskoj, tako da se može reći da se sada vraća kući.

Oglasi

Bio je učesnik nedavnih poraza reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP od Portugala i Luksemburga. To su bili njegovi prvi nastupi u nacionalnom dresu, s tim da je prethodno imao jednu nepromišljenu reakciju.

"U ovoj poruci se želim zahvaliti svim Bosancima na podršci. Želim zvanično potvrditi da više nisam zainteresovan da igram za svoju zemlju u svojoj kraijeri i borit ću se za mjesto u reprezentaciji Nizozemske. Hvala na svemu. Još volim te Bosno", napisao je Hamulić 8. marta ove godine, ali to je ubrzo sve "nestalo".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Hamulić je shvatio šta je uradio, pa je obrisao objavu, iako je ona već uveliko bila zapažena od strane bh. medija i javnosti.

Iako se u Francuskoj nije igrao, Hamulić se može pohvaliti da je s Toulouseom osvojio Kup Francuske.

Top Komentari

Arnel925
Sretno momak. Holandska liga je extra za mlade igrače. Dobar izbor.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti