Teške povrede, pa godine čekanja - Juventus spremio veliku promjenu za narednu sezonu
Wojciech Szczesny je po svemu sudeći na izlaznim vratima Juventusa koji neće tražiti pojačanje na tržištu već će Perin postati prvi golman kluba (Foto: EPA)

Perin postaje prvi golman?

Teške povrede, pa godine čekanja - Juventus spremio veliku promjenu za narednu sezonu

M. Šljivak

"Ne vidim sebe nigdje drugo osim u Juventusu", rekao je nedavno poljski golman Wojciech Szczesny o potencijalnom odlasku iz kluba. Međutim, on bi mogao već narednog ljeta biti negdje drugo jer Stara dama ozbiljno razmišlja da se riješi njegovog ogromnog ugovora i da poziciju prvog golmana prepusti Mattiju Perinu.

Mattia Perin (30) dugo čeka svoju šansu da se dokaže među stativama Juventusa. Nekada najperspektivniji golman Italije tri godine je rezerva Wojciechu Szczesnyju, no to bi se konačno moglo promijeniti.

Lako bi se moglo desiti da od naredne sezone 30-godišnji Perin postane prvi golman. Rukovodstvo Stare dame želi srezati troškove i to bi značilo da će Wojciech Szczesny biti prodat.

Poljski čuvar mreže je među najplaćenijim u klubu. Zarađuje nešto više od 12 miliona eura po sezoni, pa je to za Juve poprilično opterećenje, posebno ako ne budu igrali Evropu naredne sezone.

Zbog toga ga se žele riješiti, iako je nedavno Poljak rekao da ne vidi sebe nigdje drugo osim u torinskom velikanu.

"Ne vidim se nigdje drugo. Sretan sam u Juventusu i to što sam dio velikog kluba me stimuliše. Ne vjerujem da ću više igrati za neki vrhunski klub", poručio je Wojciech Szczesny.

Oglasi

Perin s druge strane nestrpljivo čeka svoju šansu. On je tri sezone rezerva Poljaku, dvije je bio posuđen u Genou, gdje je igrački stasao i gdje je postao jedan od najboljih golmana Italije.

Međutim, povrede su ga spriječile da već sada bude i italijanski broj jedan. Nije nesretni 30-godišnjak imao previše sreće i tu treba tražiti razloge što trenutno nije prvi golman Juventusa ili nekog drugog većeg tima.

Ipak, karte bi se mogle okrenuti. Perin bi već naredne sezone mogao preuzeti 'jedinicu' Bianconera, ali za to je potrebno da njegov kolega Szczesny napusti klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba svakako istaći da je Poljak ugovorom vezan do 2024. godine, pa bi Juve na njemu mogao nešto i zaraditi u slučaju prodaje.

Mattia Perin je za Juventus nastupio samo 35 puta u tri sezone, no i dalje važi za jednog od najboljih italijanskih golmana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647539682
Bolji golman od poljaka sigurno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi