Anonimni dečko postidio zvijezde Manchester Uniteda: Minut mu je bio dovoljan da pokaže kako se igra

Đavoli se obrukali na Anfieldu

Anonimni dečko postidio zvijezde Manchester Uniteda: Minut mu je bio dovoljan da pokaže kako se igra

Admin Čaušević

Manchester United je u ovoj sezoni izgubio od Liverpoola sa ukupnih 9:0 što dovoljno govori o razlici između ova dva kluba. 

Drugi ovosezonski duel donio je pobjedu Redsa s 4:0. Domaćim je na Anfieldu bilo dovoljno pet minuta da dođu do vodstva zahvaljujući golu Luisa Diaza.

Do kraja meča pogođali su Sadio Mane i Mohamed Salah pa su izabranici Juergena Kloppa protiv najljućeg rivala uspjeli popraviti i gol-razliku.

Mnoge zvijezde Uniteda koje zarađuju ogroman novac su bile daleko ispod svog nivoa, a jedina svjetla tačka je bio anonimni 19-godišnjak.

U posljednjih desetak minuta priliku za igru je dobio Hannibal Mejbri i za minut je pokazao svim ostalim igračima Uniteda kako se igra derbi.

Oglasi

Mejbri je silovito ušao u utakmicu, šprintao je, borio se i žestoko startao... Radio je sve ono što nisu njegovi saigrači koji na sedmičnom nivou zarade stotine hiljada eura.

Činjenica da tinejedžer koji i nema previše iskustva u seniorskom fudbalu treba biti primjer iskusnim i startijim kolegama dovoljno govori kroz kakav period prolazi Untied.

Nakon utakmice razočarenje je veliko među navijačima Uniteda, pod upitnikom je i plasman u Evorpu naredne sezone, a legendarni Roy Keane je u jednoj rečenici opisao cijelu sitaciju.

"Nisam ljut, ovo je samo tužno, tužno za gledati", rekao je vidno razočarani Keane nakon utakmice na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fudbaleri Uniteda su još jednom bili ispod svakog nivoa, Ralf Ragnick nije uspio oporaviti ekipu nakon dolaska na klupu umjesto Ole Gunnar Solskjaera i vidjet ćemo šta će reći tabela na kraju još jedne turbulentne i teške sezone za tim sa Old Trafforda.

Kamera je sinoć na Anfieldu u par kadrova uhvatila i legendarnog Sir Alexa Fergusona koji je izgledao potpuno razočarano i u nevjerici zbog onoga što vidi na terenu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...a sta je tacno pokazao cupavko?...za 10 minuta igre napravio toliko prekrsaja da je trebao dobiti 4 zuta kartona i bio direktni krivac za 4.gol nakon sto je izgubio loptu nakon koje je uslijedila kontra...ako im je ovo talenat neka odmah ugase klub jer crna im je buducnost sa ovakvim levatima.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti