Ovo su navijači kluba koji je decenijama "niko i ništa" i na gostovanje ih je došlo 15.000

Nevjerovatna scena

Ovo su navijači kluba koji je decenijama "niko i ništa" i na gostovanje ih je došlo 15.000

A. Čaušević

Ljubav i lojalnost prema voljenom klubu se na najbolji način pokazuje kada je na dnu i daleko od vrha. Niz je primjera niželigaša čije su tribine stalno pune, ali scena koja se desila u nedjelju zaista spada u kategoriju nevjerovatnih.

Engleski Premiership je liga u kojoj su praktično svi stadioni puni, međutim i njemačka Bundesliga uopšte ne zaostaje za svojim rivalima sa Ostrva kada je u pitanju posjećenost na stadionima.

U Njemačkoj su posebno impresivni navijači niželigagaša koji bilo na domaćem ili gostujućem terenu redovno pune tribine.

Za vikend je igrana utakmica 2. Bundeslige između Hannovera i Magdebura, a na tribinama se nalazilo čak 15.000 gostujućih navijača.

Pristalice Magdeburga su se pobrinule za zaista spektakularnu atmosferu i scene sa stadiona Heinz von Heiden stadiona će sigurno obići navijački svijet.

Oglasi

Scene sa brojnim gostujućim navijačima u Njemačkoj nisu rijetkost, međutim kada na jedno gostovanje stigne broj koji zauzme više od četvrtine stadiona kapaciteta 50.000 onda definitivno navijači tog kluba zaslužuju sve pohvale za lojalnost.

Da sve bude savršeno pobrinuli su se fudbaleri na terenu koji su odnijeli trijumf protiv ljutog rivala pobjedom sa 1:2 za velika tri boda.

Nakon što su mreže mirovale u prvom dijelu. U nastavku su gosti stigli do dva gola prednosti preko Atika i Castaignosa, dok je Schaub zabio počasni gol za domaće.

Magdeburg je sa ova tri boda pobjegao iz opasne zone te su šanse za opstanak u drugom rangu njemačkog fudbala znatno povećane.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, Magdeburg je jedini klub iz bivše Istočne Njemačke koji je osvojio neki evropski trofej. Bilo je to 1974. godine kada se stiglo do trofeja nekadašnjeg Kupa Kupova.

Nakon što se Njemačka ujedinila, uslijedile su godine teškog perioda za ovaj klub, a tek je od 2015. godine upao u profesionalni rang. U Cvajtu su se vratili ove sezone.

Top Komentari

@rm1n
Njemački navijači su daleko ispred svih ostalih! Pogledajte njihove utakmice, nije bitno ko igra i koji rang, tribine pune-atmosfere odlične.
4 0
vedin
Pa Njemačka zvanicno ima najpopunjenije stadione, a 100% imaju i bolje navijače od Engleza.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi