Meč iz Njemačke o kojem bruji Evropa: Na semaforu 82. minuta, a sudija svira kraj prvog poluvremena!

Šta se dešavalo Rostocku?

Meč iz Njemačke o kojem bruji Evropa: Na semaforu 82. minuta, a sudija svira kraj prvog poluvremena!

E. Čaušević

Hansa i Schalke jučer su se sastali u okviru 16. kola njemačke Cvajte, a na kraju su gosti slavili sa 2:0. Međutim, utakmica iz Rostocka našla se u centru pažnje fudbalske javnosti jer je prvo poluvrijeme trajalo pravu vječnost.

Hansa i Schalke su nekada bili u najjačem rangu njemačkog fudbala, no ove sezone oba kluba muku muče u Cvajti gdje im ne ide baš najbolje.

Okršaj starih rivala je bio derbi začelja što dovoljno govori u kakvoj situaciji se nalaze ovi klubovi. Na kraju je Schalke uspio da pobijedi sa 2:0, ali ono o čemu bruju fudbalski svijet jeste činjenica da je ovaj meč trajao preko dva sata.

Naime, meč u Rostocku počeo je u 13:30 sati, a svi su bili u čudu kada se pojavila fotografija na društvenim mrežama da se igra 78. minuta i pored je bila i nadoknada od pet minuta, no nikome nije bilo jasno.

No, ispostavilo se da je to i dalje bilo prvo poluvrijeme što je zaista nevjerovatno. Međutim, poznato je zbog čega se toliko dugo igralo prvo poluvrijeme u Rostocku i šta se sve dešavalo na meču Hanse i Schalkea.

Oglasi

Naime, utakmica je prekinuta u finišu prvog dijela zbog nereda na tribinama kada su domaći navijači probili zaštitnu ogradu i krenuli ka sektoru gdje su navijači Schalkea.

Glavni sudija je prekinuo meč i poslao igrače u svlačionicu, te je prekid trajao skoro pola sata i vrijeme na satu ove utakmice nije zaustavljeno.

Kada su se igrači vratili odigrali su tih pet minuta, te dodatnih pet minuta nadoknade, a s obzirom da je sat radio i tokom prekida zbog toga je na kraju na semaforu bila 82. minuta iako se igralo još uvijek prvo poluvrijeme.

Image

Rezultat nakon prvog poluvremena bio je 0:0, ali je Schalke u nastavku utakmice uspio da dođe do velike pobjede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gosti su poveli u 72. minuti golom Idrizija, dok je konačnih 0:2 postavio Karaman u samom finišu utakmice.

Schalke je s ova tri boda skočio na 13. mjesto i ima 19 bodova, dok je Hansa na 16. poziciji sa dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi