Ponižen i izigran: Poznati stručnjak imao dogovor s Barcom, oni sve prekršili i ostavili Xavija
Njemački stručnjak Hansi Flick trebao jepostati novi trener Barcelone (Foto: EPA)

Nijemac ostao bez posla

Ponižen i izigran: Poznati stručnjak imao dogovor s Barcom, oni sve prekršili i ostavili Xavija

Midhat Šljivak

Xavi Heranandez odlučio je ostati na klupi Barcelone. Iako je na sav glas najavljivao kako odlazi na kraju sezone, 44-godišnji stručnjak se predomislio nakon razgovora koje je jučer imao na imanju predsjednika kluba Joana Laporte. Njegova odluka najviše je pogodila Nijemca Hansija Flicka s kojim je katalonski klub navodno već imao verbalni dogovor o preuzimanju kluba.

Xavi Hernandez je prije nekoliko mjeseci saopštio kako na kraju sezone napušta klub. Svoju odluku je nekoliko puta čak i ponovio pred medijima tvrdeći kako nema šanse da se predomisli.

"Ostajem pri svojoj odluci. Rekao sam da idem i to je to. Odlazim", donedavno je govorio Xavi.

Međutim, jučerašnji sastanak je promijenio sve. Iako nikakvih promjena nije bilo nakon sastanka u prostorijama kluba, kada je Xavi ostao pri odluci, stvari su se promijenile tokom boravka na imanju predsjednika kluba Joana Laporte.

Prvi čovjek kluba uz dosta napora je uspio ubijediti Xavija da ostane trener. Detalji su još uvijek nepoznati i oni će biti poznati veoma brzo.

Ova vijest teško je pala njemačkom stručnjaku Hansiju Flicku. On je već imao verbalni dogovor o preuzimanju Barcelone, no na kraju je ostao bez posla.

Oglasi

"Hansi Flick je bio na korak od Barcelone. Sve je bilo završeno. Ipak, sastanak između Joana Laporte i xavija je promijenio sve. Flick i njegov tim ostali su iznenađeni nakon što im je klub javio odluku", pišu katalonski mediji.

Na kraju je Nijemac ostao bez planiranog posla za koji se pripremao već duži period, a Xavi će ostati na klupi barem do ljeta naredne godine. Ugovorom je vezan do ljeta 2025.

Xavi je od 2021. godine trener Barcelone

Xavi Hernandez je klupu Barcelone preuzeo u novembru 2021. godine. Na ovoj poziciji naslijedio je Ronalda Koemana.

Prošle godine uspio je osvojiti titulu prvaka Španije, no ono što je mnogo važnije, promovisao je nekoliko mladih igrača u prvi tim.

Oglasi

U klubu su izuzetno zadovoljni njegovim radom. Zbog toga su se svim silama trudili da ga zadrže u čemu su na kraju i uspjeli, pa će 44-godišnjak i naredne sezone sjediti na klupi jednog od najvećih klubova svijeta.

Xavi je u protekle dvije i po godine Barcu vodio u 137 utakmica uz učinak od 85 pobjeda, 24 remija i 28 poraza. Osvojeno je prvenstvo i Superkup.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, on je prethodno vodio katarski Al Sadd, tim u kojem je završio profesionalnu fudbalsku karijeru.

Vidjet ćemo kako će ekipa reagovati nakon ostanka Xavija. Proigrali su nakon što je saopštio da ide, igrali su dosta dobro i kao da im je njegov odlazak bio motiv da pokažu više i da igraju za njega.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi