Veliki preokret u Barceloni - Xavi odlučio ostati!

Donio je odluku

Veliki preokret u Barceloni - Xavi odlučio ostati!

Edmir Škorić

Trener katalonskog velikana ipak ne napušta kormilo iako je ranije ove sezone najavio da će to uraditi tokom ljeta.

Barcelona je ostala bez šansi da osvoji La Ligu, odnosno da odbrani titulu, a potom je nedavno ispala od PSG-a iz Lige prvaka. S obzirom da je ranije ostala i bez Kupa, ova sezona se definitivno smatra neuspješnom.

Xavi je ranije usljed loših rezultata objavio da na kraju sezone odlazi iz kluba i uvjeravao je da će to uraditi bez obzira na sve, ali čini se da je došlo do velikog preokreta.

Xavi je navodno večeras imao sastanak s klupskim predsjednikom Joanom Laportom koji ga je molio da se predomisli, a trener je očito popustio pred inzistiranjem pa će i nakon ovog ljeta nastaviti voditi katalonskog velikana.

Ovu vijest potvrdio je na zvaničnim profilima transfer guru i izuzetno pouzdani novinar Fabrizio Romano.

Romano kaže da je Xavi pristao na Barcine uslove i da će se u narednim danima formalizirati ovaj dogovor. Ovo je svakako veliko iznenađenje jer se uveliko već sedmicama u Kataloniji tražio Xavijev nasljednik.

Laporta je dugo lomio Xavija i očigledno na kraju uspio da ga uvjeri u ostanak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni veznjak ima ugovor do ljeta 2025. i sad ga očito ne mora raskidati pa će i naredne sezone krenuti u lov na titulu koju je osvojio u svojoj prvoj punoj sezoni na klupi Barce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Đubre od čovjeka, obraz guzica. Znači njegova riječ je 0. 1000 puta rekao da ide 100% nema šanse da ostane hahahahaha. Ali bolje za sve da smrad ostane
3 1
Realno01
Hahhahahahha Đon obraz
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi