Hoće li Bayern morati da traži novog trenera?
Foto - EPA

Flicka bi rado reprezentacija Njemačke

Hoće li Bayern morati da traži novog trenera?

M. Šljivak

Minhenski Bayern bi tokom ljeta mogao potražiti novog trenera.

Aktuelni vođa tima iz Minhena Hansi Flick glavni je kandidat za novog selektora reprezentacije Njemačke i velike su šanse da upravo on nakon Evropskog prvenstva zamijeni Joachima Lowa.

Očekuje se da bi Low u slučaju lošeg rezultata na Euru mogao odstupiti, te prepustiti nekom drugom da ekipu vodi na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, a to bi upravo mogao biti Flick.

Potvrdio je to i direktor Fudbalskog saveza Njemačke Oliver Bierhoff.

"Bilo bi zaista ludo reći da Hansi Flick nije kandidad za selektora Njemačke. Veoma je cijenjen u Savezu i već ranije se dokazao radeći u reprezentaciji".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Flick je radio kao pomoćnik u reprezentaciji Elfa od 2006. do 2014. godine. Mnogi tvrde da je upravo on kreator svih velikih rezultata koje je Njemačka napravila i da je Low samo preuzeo zasluge.

Navodno je i Flick zainteresovan za selektorski posao i vidjet ćemo hoće li reprezentaciju preuzeti već narednog ljeta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Iako ode Flick, Nagelsmann je odlicna alternativa.. Pokazao je da nije sezonski trener i Bayern je vec ranije objavljivao da racuna na njega u buducnosti.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi