Haos na meču lige TK: Domaći igrači udarali sudiju poslije meča, incidenti i kasnije nastavljeni

Liga je tek počela

Haos na meču lige TK: Domaći igrači udarali sudiju poslije meča, incidenti i kasnije nastavljeni

S. Mlaćo
Teme:

Uzbudljivo je jučer bilo u Drugoj ligi Tuzlanskog kantona grupa Jug.

Prvenstvo je tek startalo, a odmah imamo i prvi incidente.

Uzbudljivo je jučer bilo u Drugoj ligi Tuzlanskog kantona grupa Jug.

Prvenstvo je tek startalo, a odmah i prvi incidenti.

Naime, na meču Grivice - Krušik (1:1) desio se incident poslije kojeg će posla vjerovatno biti i za policiju.

Naime, po završetku utakmice domaći igrači su nasrnuli na glavnog sudiju Mehmeda Đogića. Đogić je pokazao i jedan crveni karton, a neredi su se nastavili u svlačionici gdje su dva nepoznata lica udarila Đogića.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Incident je naveden i u izvještaju delegata koji prenosimo.

"Incident se dogodio po završetku same utakmice, jer kada je sudac odsvirao kraj na njega su nasrnuli domaći igrači u čemu je najžešći bio igrač sa brojem 28 Talović Mirfad koji ga je naglo rukama odgurnuo udarivši ga u prsa. Nakon toga uspio mu je čak i pokazati crveni karton, ali međutim u tom momentu ga udara rukom i jedno lice za koje on tvrdi da je na šorcu imao br.2, ali bez dresa na sebi, jer ga je skinuo. Broj dva u zapisniku je bio igrač Pirić Armin, Da bi se spriječile još gore posledice brzo je na mjesto događaja dotrčao Komesar za bezbjednost Pozderović Began kao i službeni predstavnik domaćih Pozderović Šemsudin koji su suca sproveli u službene prostorije. Napomenuo bi da je sudac u trenutku kada je odsvirao kraj bio sasvim na drugoj strani terena u odnosu na mene. Kada smo se našli u službenim prostorijama, par domaćih igrača nastavili su prigovarati sucu, asistenti suca kao i ja smirivali smo ih, ali u jednom momentu su utrčala dva nepoznata lica i okomili se na samog suca. U gužvi koja je nastala oko njega dok je sjedio, kako kaže ta dva lica su ga udarili nekoliko puta u predjelu stomaka, te brzom reakcoijom kapitena domaćih, službenog predstavnika i komesara brzo su udaljeni iz službenih prostorija. Domaći vidno ljuti i izrevoltirani nisu nam htjeli reći koja su to dva lica, a moguće je da se radi o redarima koji su skinuli markere. Nakon toga situacija se smirila te su nas domaćini ispratili sa stadiona", stoji u izvještaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi