Hapšenja zbog Mitrovićevog transfera!

Pune ruke posla sa policiju i pravosuđe

Hapšenja zbog Mitrovićevog transfera!

Policija još od aprila provodi istragu zbog "nečasnih" radnji, pranja novca i prevara u fudbalskim transferima u Belgiji.

Danas je provedena akcija u kojoj su uhapšene dvije osobe.

U akciji su pretresane prostorije u Belgiji, Monaku i Londonu, a navodno je jedan od uhapšenih poznati fudbalski menadžer Christophe Henrotay.

Tužiteljstvo Belgije je otkrilo da su uhapšeni povezani sa transferom Aleksandra Mitrovića iz Anderlechta u Newcastle 2015. godine. Inače, "Svrake" su tada za Mitrovićev transfer platile 18 miliona eura.

Također, sumnjiv je i transfer Tielemansa u Monaco, a oba fudbalera su od tada promijenila klubove.

Vjeruje se da fudbaleri nisu upleteni u "prljave" radnje, već da su iste režirane isključivo od lica koja su u transferima posredovala. Također, Newcastle nije direktno povezan niti uključen u istragu.

"Radi se o značajnim operacijama pranja novca i korupcije u konktekstu transfera fudbalera", poručili su iz belgijskog tužilaštva.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Podsjetimo, u aprilu su u vezi sa pomenutom istragom pretresene i prostorije Anderlechta...

Kada je u pitanju Christophe Henrotay, riječ je o menadžeru koji direktno zastupa nekolicinu poznatih svjetskih fudbalera poput Thibauta Courtoisa, Yannicka Carrascoa, Kevina Mirallasa, Mbokanija...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti