Hari Vukas: Nije floskula, očekujem jako tešku utakmicu protiv Širokog
Hari Vukas očekuje tešku utakmicu protiv NK Široki Brijeg

Pressica HŠK Zrinjski uoči hercegovačkog derbija

Hari Vukas: Nije floskula, očekujem jako tešku utakmicu protiv Širokog

U prostorijama HŠK Zrinjski danas je održana press konferencija povodom utakmice 11. kola BH Telecom Premijer lige u kojoj će se u hercegovačkom derbiju sastati momčadi Zrinjskog i Širokog.

Na dispoziciji novinarima bio je, kao i obično, trener prve momčadi Hari Vukas koji je najavio sutrašnji derbi.

„Čeka nas lokalni derbi koji uvijek plijeni pažnju“ – otpočeo je trener Zrinjskog i nastavio:

 „Motiv je tu za sve pa se nadam da će sutra biti veliki broj navijača. Čeka nas teška utakmica jer Široki je trenutno tu gdje jeste ali to nije realno stanje. Dobra su i kvalitetna ekipa posebno u gostima. Znaju biti neugodni. Nije floskula, stvarno očekujem tešku tekmu gdje ćemo morati biti fokusirani da dođemo do pobjede. Oni imaju naš respekt i punu pozornost ali mi ipak igramo pred svojom publikom. Očekujem da se i oni postave slično kao i sve ostale momčadi protiv nas“.

Osvrnuo se Vukas i na formaciju s tri stopera u Tuzli:

„Volim imati rezervne solucije tamo gdje je to potrebno. Obzirom na zgusnut raspored nismo imali vremena da se previše uigravamo. Najbolje se uigravati na utakmici. Konkretno tu formaciju smo uigravali u Livnu proti Dugopolja. Ona nam je donijela pobjedu u Tuzli, a ona će biti samo jedna od solucija jer bilo bi neozbiljno reći da će nam to sada biti jedina opcija“.

Situacija u timu nije bajna:

„Bilo je dosta ozlijeđenih, kartoniranih. Ibanez još nema pravo nastupa, a Stojkić i Stanić su još izvan, kao i Tičinović a pridružili su im se Pezer i Bencun, nije mi to drago ali liječnička služba radi na otklanjanju tih problema.

Kratko je Vukas prokomentirao i ždrijeb Kupa:

„Nema pravila. Zadovoljni smo što ne putujemo i to je olakšanje da se ne vozimo po 5-6 sati, igramo utakmicu pa opet toliko vremena natrag. Zadovoljni smo domaćim terenom i to je to, ne očekujemo šetnju. Sloboda će imati svoje motive i sigurno neće biti lako bez obzira na utakmicu u srijedu“.

Zrinjski čeka pakleni niz utakmica

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već je prošla trećina, naziru se konture ekipa koje će biti u vrhu. Idemo utakmicu po utakmicu, praviti pripremu i stavljati momke koji su spremni te skupljati bodove kako i gdje možemo. Sigurno je da će biti neočekivanih rezultata. Svjesni smo šta nas čeka u narednom periodu. Bit će tu svega, nema velike  filozofije“ – završio je Vukas najavu sutrašnje utakmice koja se igra u 16h na stadionu pod Bijelim Brijegom.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi