Zrinjskom slijedi raspored kao iz noćne more

Nekoliko teških utakmica

Zrinjskom slijedi raspored kao iz noćne more

E. Škorić

Već za vikend slijedi novo, 11. po redu kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon 10 kola Željezničar je lider s 22 boda, no odmah iza, s dva boda manje, nalaze se Tuzla City i Sarajevo, dok je četvrto mjesto trenutno u vlasništvu Zrinjskog, koji ima 19 bodova i koji se i dalje smatra jednom od glavnih favorita za titulu.

Uz Zrinjski, aktuelnog prvaka Sarajevo i Željezničar, Tuzla City se također umiješala u vrh i pokazala da može da bude konkurentna, iako bi, bez dileme, mnogi u tom timu već danas potpisali sam plasman u Evropu. No, s dosad prikazanim, Tuzla City bi mogla da igra bitnu ulogu do kraja sezone.

Zrinjski je bio u jednom trenutku na dnu, ali je ostvario četiri pobjede na zadnjih pet mečeva i trenutno je uz Radnik, koji također ima četiri pobjede u pet posljednjih mečeva, u najboljoj formi. Željo ima tri pobjede i dva remija na prethodnih pet mečeva, a Tuzla City tri pobjede, remi i poraz.

Sarajevo je pobijedilo Borac uz dosta poteškoća, no dva trijumfa na prethodnih pet mečeva jasno sugerišu da se bordo tim nalazi u rezultatskoj krizi i da još uvijek nije na nivou na kojem je bio prošle sezone.

Ipak, kada se sve sagleda, nakon 10 kola su upravo ekipe poput Želje, Zrinjskog, Sarajeva i Tuzle najviše pokazale i zasluženo su tu gdje jesu.

Ekipe koje se nalaze na vrhu, imaju težak zadatak - ostati gore i ostati konkurentan. Nema previše prava na kiks nijedan tim, a najteži period očekuje ekipu Zrinjskog.

Plemići, koji su se dobrim igrama u posljednje vrijeme vratili u sami vrh, morat će da prođu kroz jedan od težih perioda u sezoni. Pred njima je nekoliko baš teških i zahtjevnih utakmica, a svako prosipanje bodova moglo bi ih skupo koštati u konačnici.

Zrinjski sada dočekuje Široki Brijeg, koji je uvijek bio težak rival Mostarcima, a onda Pod Bijeli brijeg stiže FK Sarajevo, zatim će Zrinjski na noge Veležu u mostarskom derbiju, pa kao šlag na kraju dolazi duel sa FK Željezničar.

Olakšavujuća okolnost za Zrinjski je činjenica da tri od četiri superjaka meča igra kod kuće, mada, s obzirom na to ko su rivali, za svaki bod morat će igrači ovog tima dobro natopiti dresove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za razliku od Zrinjskog, rivali iz vrha imaju nešto povoljniji raspored, mada i Želju čekaju duele s Tuzlom na Tušnju, s Borcem u Banjaluci, a i gostovanje Zrinjskom, dok Sarajevo u narednim utakmicama gostuje Mladosti, pa Zrinjskom, dočekuje Čelik i ide Slobodi...

Kompletan raspored pogledajte OVDJE.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Realno, Sarajevo ima najpovoljniji raspored.
2 1
Mirko
U svakom slučaju bit će zanimljivo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi