Hoće li Duljević moći u BiH? Da, ali uslov je (ne)moguća misija

Mnogi igrači su se pobunili

Hoće li Duljević moći u BiH? Da, ali uslov je (ne)moguća misija

A. Čaušević

Francuska vlada je izazvala revolt kod mnogih igrača iz Ligue 1 da im ne dozvoli odlazak na kvalifikacione mečeve van granica Evropske unije. 

Dok je reprezentativcima Francuske dozvoljeno da putuju i u daleki Kazahstan, to nije bio slučaj sa ostalim reprezentativcima.

Ipak, jučer je vlast popustila pa je LFP poslao dopis klubovima da njihovi reprezentativci mogu otići, ali pod (ne)mogućim.

Naime, svi igrači koji napuste teritorij EU će se u svoj klub morati vratiti privatnim avionom što se čini neizvodivim.

Posebno se to odnosi na mnogobrojne igrače iz afričkih zemalja koji ne putuju privatnim letovima, pa su ovom odlikom praktično dovedeni pred svršen čin.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako sada stvari stoje Haris Duljević koji nastupa za Nimes će se sigurno pojaviti na okupljanju u Helsinkiju i igrat će protiv Finske, a ostaje da se vidi da li će konkurisati za Kostariku i Francusku.

Inače, po povratku Duljevića u Francusku čeka ga boravak u "balonu" i svakodnevno testiranje na koronavirus. 

Top Komentari

GuiliDamou
Imal ko da ga necemo popljuvat? Imal ko da nam odgovara??? Pravi zakljucak glasi: “Kakav smo narod, dobro i prolazimo”!
6 0
amarosim
Kad novinar hoce da bude “ pismen “ pa pise SVRSEN CILJ umesto SVRSEN CIN. Ps nastavi brisati komentare..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi