Vapaj svjetske zvijezde zbog poteza Francuza i dolaska na Grbavicu: "Kako oni mogu, a ja ne?"

Uputio je javnu molbu

Vapaj svjetske zvijezde zbog poteza Francuza i dolaska na Grbavicu: "Kako oni mogu, a ja ne?"

A. Čaušević

Francuska će 31. marta Bosni i Hercegovini na stadionu Grbavica gostovati u najjačem sastavu. 

Francuske vlasti su donijele pomalo kontraktiran potez koji je izazvao revolt kod određenih fudbalera koji imaju i svjetsku slavu. 

Memphis Depay, ove sezone možda i najbolji igrač Ligue 1, javno je počeo da moli za dozvolu kako bi mogao zaigrati za reprezentaciju Nizozemske.

Vlada u Francuskoj je odlučila da strani igrači iz Ligue 1 ne mogu igrati kvalifkacione utakmice van granica Evropske unije, dok to pravilo ne važi za članove Trikolora. 

"Francuska vlado, mogu li se priključiti reprezentaciji? Bilo bi fer, jer je izuzetan napravljen za francuski tim koji također putuje van Evrope da igra svoje utakmice", napisao je Depay.

Francuska će osim Bosni i Hercegovini gostovati i u dalekom Kazahstanu, a Didier Deschamps će imati na raspolaganju svoje najbolje igrače.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je u pitanju Nizozemska, popularne Lale gostuju Turskoj i Gibraltaru, a kako stvari stoje Frank de Boer neće moći računati na Depaya.

Inače, sličan slučaj kao Depay ima i Haris Duljević koji će moći igrati u Finskoj, a prema svemu sudeći neće dobiti dozvolu za igranje na Grbavici.

Top Komentari

snupi
Glupost.Nisu svi ravnopravni .
9 0
Dtox
Da je neka znj drzava ovako nesto uradila uefa bi se k.ur.cila
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi