Hajdarević zvanično napustio Grbavicu, poznato da li će Željezničar dobiti obeštećenje za njega

Ide u Srbiju

Hajdarević zvanično napustio Grbavicu, poznato da li će Željezničar dobiti obeštećenje za njega · Zvanično

Endin Čaušević

Željezničar je danas zvanično potvrdio da Haris Hajdarević više nije član ovog kluba, te će ovaj veznjak karijeru nastaviti u Srbiji gdje će potpisati za Radnik iz Srdulice.

Hajdarević je prethodne dvije sezone nastupao u dresu Plavih s Grbavice nakon što se vratio iz Turske, no sada je ponovo odlučio da spakuje kofere i okuša se van granica Bosne i Hercegovine.

Kako smo jutros pisali Hajdarević će karijeru nastaviti u dresu Radnika iz Srdulice i u narednim danima će se priključiti pripremama novog kluba.

Iako je bio prijavljen za sutrašnji meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv Dinama iz Minska jasno je da Nermin Bašić neće moći računati na ovog 24-godišnjeg veznjaka u novoj sezoni.

Također, navijači su se pitali da li će Željezničar dobiti obeštećenje za Hajdarevića koji je bio ugovorom vezan za klub iz Doline ćupova, te je stigao odgovor i na to pitanje.

Oglasi

Naime, jasno je da Željezničar neće dobiti obeštećenje jer Hajdarević u Srbiju ide kao slobodan igrač nakon što je dogovorio sporazumni raskid saradnje sa Željom.

"FK Željezničar i Haris Hajdarević su potpisali sporazumni raskid ugovora. Našem Harisu želimo mnogo sreće u nastavku karijere!", potvrdio je danas klub s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hajdarević je ponikao u Željezničaru, a u svojoj karijeri još je nastupao za tuzlasku Slobodu i turski Boluspor.

U dresu Željezničara odigrao je ukupno 130 utakmica, zabio je tri gola i dodao dvije asistencije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
zeljescar i obestecenje, nebo i zemlja realno.
3 5
user1613662710
Zeljo svakako nije navikao dobivat obestecenja
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi