Nermin Bašić poručio da se Željo ne boji nikoga, pa otkrio šta se dešava s Ovčinom i Allysonom

Press konferencija pred Dinamo

Nermin Bašić poručio da se Željo ne boji nikoga, pa otkrio šta se dešava s Ovčinom i Allysonom

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra na Grbavici igraju prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv Dinama iz Minska, a danas su Plavi održali press konferenciju na kojoj se prisutnim novinarima obratili trener Nermin Bašić i defanzivac Aleksandar Kosorić.

Željezničar sezonu otvara utakmicom protiv Dinama iz Minska, a već sada je jasno da će tribine stadiona Grbavica biti ispunjene do posljednjeg mjesta jer su još jučer sve ulaznice za ovaj okršaj rasprodane.

U Plavom salonu jutros je održana i press konferencija sarajevskog kluba, a Nermin Bašić je imao šta da kaže pred sutrašnju utakmicu protiv bjeloruskog kluba.

"Jedva čekamo da počne utakmica. Imali smo četiri sedmice priprema, da li je bilo dovoljno ili nije vidjet ćemo. Fali nam još nekih stvari, ali šta je tu je. Protivnik znamo da je već odigrao 14 utakmica i da se nalazi na vrhu tabele njihovog prvenstva. Oni su jako dobra i kompaktna ekipa, jako puno trče i daju puno golova. Nekako smo jako teško dobijali te informacije o njima, ali mislim da smo se jako dobro spremili", rekao je Bašić na početku i nastavio.

"Što se tiče moje ekipe moram reći da četiri sedmice jako dobro radimo, jako dobra atmosfera u svlačionici, predani su svi radu i radimo dosta novih stvari na neki drugačiji način što je za igrače bio šok, ali u pozitivnom smislu. Da li ćemo to uspjeti krunisati odmah u Evropi ne znam, ali sigurno da imamo veliku želju i volju da nešto napravimo. Jedne stvari sam se dotakao jučer na treningu i danas ću, a to je da ne smijemo izgoriti u toj velikoj želji i pred prepunim stadionom. Moramo biti jako disciplinirani, taktički besprijekorni tako da tu sinergiju koju imamo na našoj Grbavici pokušamo sprovesti u djelo na terenu i da igramo kako treba".

Oglasi

"Da li se nadamo? Nadamo se da možemo proći dalje, imamo želju da to uradimo i ne bojimo se nikoga, a znamo da igramo protiv ekipe koja je prije 7-8 godina igrala Evropsku ligu. Vjerujem u svoje momke, znam šta mogu i kada su pravi i 'naštimaju glavu' da to može biti dobra stvar".

Nakon Bašića obratio se i Kosorić, a potom su novinari dobili priliku da postave nekoliko pitanja.

"Mi smo dosta analizirali da vidimo o kakvoj ekipi se radi. Oni imaju dosta iskustva s evropskim mečevima i to je ekipa kojoj moramo dati određeni respekt, ali mi igramo kući pred našom publikom i to je nešto posebno. To će nam biti vjetar u leđa i dodatna snaga, ali također i dodatna obaveza da damo maksimum i budemo pravi od prve minute. Ekipa Dinama ima dosta kvalitetnih pojedinaca, ali imaju i nedostatke koje ćemo mi pokušati da iskoristimo. Atmosfera je odlična, novi igrači su se brzo uklopili i mislim da ćemo sutra biti pravi", kaže Kosorić.

Bašić se osvrnuo na igrački kadar i otkrio da li je klub uspio da registruje sve igrače koji su stigli u dosadašnjem dijelu prelaznog roka u Želju.

"Što se tiče povreda toga nema hvala Bogu, završili smo pripreme bez povreda i to je nešto najljepše što se jednom treneru može desiti. S druge strane danas rješavamo registraciju za Ovčinu i Allysona koji nisu još registrovani i nadam se da ćemo u toku dana to uspjeti da završimo", govori Bašić i nastavlja.

"Što se tiče formacije mislim da sam uspio da uvedem neke promjene i igrači su to prihvatili i dobro savladali. Želim da moja ekipa u svim sistemima i formacijama igra najbolje što može. Ekipa to dobro usvaja, ima tu stvari za napredak, ali sam iznenađen kako brzo reaguju i to usvajaju".

Da li će problem biti manjak prijateljskih mečeva u pripremnom periodu?

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Hoće, to je najveći mogući problem. Neuporedivo veću prednost ima Dinamo koji ima 14 odigranih utakmica, a mi tri pripremne. Ko imalo razumije fudbal zna šta to znači, ali pokušat ćemo da to nadoknadimo. Ne smijemo ići srcem, moramo ići pameću. Ako nas ponese srce pet minuta bez discipline to može da nas košta. Od prve minute moramo mentalno biti pravi i smanjiti taj deficit koji imamo".

Podsjećamo, utakmica između Željezničara i Dinama igra se sutra s početkom u 20:30 sati, dok je revanš meč na rasporedu za sedam dana u Azerbejdžanu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Wiener
ma sretno komsijama sutra protiv bjelih rusa!! a nadam se da ce moji bordo divovi sutra pokazati snagu i torpedirati torpedo igraj bordo bijeli..
5 1
user1676312914
U Evropu su se plasirali zahvaljujući Vicinim sudijama a ne zahvaljujući ovom klownu. Juče je i Federalna vlada pomogla odgodom plaćanja da bi mogli nastupiti u Evropi.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi