Scena iz Turske će obići svijet: Na tribinama jedan navijač, ali njegov potez će na noge dići Turke!

Dobit će svojih 15 minuta slave

Scena iz Turske će obići svijet: Na tribinama jedan navijač, ali njegov potez će na noge dići Turke!

A. Čaušević

Susret na stadionu Eryaman između Ankaragucua i Kasimpaše sa tribina je posmatrao samo jedan navijač, ali bez obzira na to na sebe je uspio privući ogromnu pažnju.

Kao što je poznato Ankaragucu još uvijek odrađuje suspenziju uslijed napada predsjednika tog kluba na sudiju te je domaćim gledateljima zabranjen ulazak.

Međutim, kapije su otvorene za gostujuće navijače, pa je tako susret na stadionu kapaciteta 20.000 gledatelja posmatrao jedan navijač Kasimpaše.

Sasvim očekivano našao se u centru pažnje, ali svojim potezom nakon intoniranja himni je definitivno oduševio tursku naciju.

"Šehidi ne umiru, domovina je nedjeljiva", poručio je ovaj navijač u vrijeme kada se širom Turske slavilo 100. godišnjica nezavisnosti.

Oglasi

Upravo je taj potez u pozitivnom smislu digao Tursku na noge i svi se dive navijaču Kasimpaše zbog njegovog zaista patriotskog gesta.

Turci su poznati kao veliki patrioti, drže se svojih principa od kojih ne odustaju ni pod koju cijenu. To su najbolje pokazala i nedavna dešavanja u Saudijskoj Arabiji.

Možda i prvi put u historiji Galatasary i Fenerbahce su se ujedinili u zajedničkom cilju da u Rijadu na igraju utakmicu Superkupa na štetu svoje domovine.

Kao što je manje-više svima poznato Saudijci nisu dozvolili igračima istanbulskih velikana da izađu na teren u majicama sa likom Kemala Ataturka pa meč na kraju nije ni odigran.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, što se tiče utakmice Ankaragucu - Kasimpaša istaklo se niz bh. fudbalera, a pobjedu je na kraju slavio domaći tim rezultatom 3:1.

Bivši članovi Sarajeva i Željezničara Nihad Mujakić i Rijad Bajić su zabijali za domaćine, dok je Haris Hajradinović za goste upisao asistenciju za jedini gol gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi