Kakvo društvo: Dušan Tadić, Mauro Icardi, a od danas i naš Haris Hajradinović
Haris Hajradinović danas je izbio na vrh liste asistenata u Turskoj, no Dušan Tadić je brzo reagovao.

Sjajno igra u Turskoj

Kakvo društvo: Dušan Tadić, Mauro Icardi, a od danas i naš Haris Hajradinović

Eldar Ganibegović

Turska je postala najprimamljivija destinacija kada su bh. fudbaleri u pitanju. Kapiten Edin Džeko igra tamo na sjajnom nivou, a osim njega posebno se igrama ističe veznjak Haris Hajradinović, koji je jedan kapiten i jedan od ključnih igrača Kasimpaše. 

U okviru 15. kola turske Süper Lige Samsunspor je s 4:2 nadigrao Kasımpaşu.

Već nakon 22 minute bilo je 2:0 za domaće. Oba pogotka do odlaska na odmor postigao je Marius.

Kilinc je u 60. minuti povećao na 3:0, da bi za 4:0 pogodio Ntcham u 75. i tada je sve već bilo riješeno.

Gosti se bude u nadoknadi. Prvo je u 91. minuti smanjio Ozcan, da bi Da Costa u petoj minuti nadoknade pogodio za 4:2 i to na asistenciju našeg Harisa Hajradinovića.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je s kapitenskom trakom na ruci odigrao cijeli susret, a asistencija koju je upisao bila mu je peta u sezoni.

Oglasi

Tako se sjajni bh. veznjak popeo na prvo mjesto liste asistenata u turskom prvenstvu i tu ima sjajno društvo. Osim njega, po pet asistencija upisali su Icardi, Tadić i Artukoglu. Ovaj članak je pisan prije utakmice Bešiktaša i Fenerbahčea, pa ga je Dušan Tadić malo "upropastio".

Naime, reprezentativac Srbije u 10. minuti utakmice asistirao je za Edina Džeku koji postiže pogodak za 0:1, pa se tako osamio na vrhu liste asistenata, no ne sumnjamo da će ga Hajradinović, ako nastavi sa sjajnom formom, stići. 

Osim toga, treba svakako dodati i da je prije tri dana Hajradinović bio asistent u kupu u pobjedi 4:1 protiv Kiršehira, te je na taj način pomogao svom timu da se plasira u 1/16 finala tog takmičenja.

Povratak u reprezentaciju BiH

Selektor Savo Milošević odlučio je da Harisa Hajradinovića pozove za utakmice protiv Luksemburga i Slovačke koje smo igrali u novembru i sigurno se nije pokajao. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Haris Hajradinović odigrao je sjajno u novembru i sebi vjerovatno obezbijedio poziv za mart i utakmicu/e baraža za EURO. 

Iako smo poraženi u obje utakmice, ovaj fudbaler je bio svijetla tačka. U Luksemburgu smo doživjeli katastrofalan poraz od 4:1, a upravo ulaskom Hajradinovića u igru smo nešto i uradili. Uostalom, namjestio je gol koji je u nadoknadi postigao Renato Gojković.

Tri dana kasnije je sjajno ordinirao veznim redom, zatvorio i poziciju lijevog beka kada je isključen Gojković, a upravo nakon njegovog oštrog ubačaja sa strane smo postigli jedini gol na toj utakmici, odnosno Slovaci su postigli autogol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi