Koja je tajna brutalnih mišića Dušana Tadića? Srbin je otkrio sve!
Dušan Tadić važi za jednog od najspreminijih fudbalera na Starom kontinentu (Foto: Instagram)

Fudbaler Fenerbahčea ima 35 godina

Koja je tajna brutalnih mišića Dušana Tadića? Srbin je otkrio sve!

Midhat Šljivak

Dušan Tadić nedavno je proslavio svoj 35. rođendan. Srpski fudbaler još uvijek je u vrhunskoj formi, a posebnu pažnju privlače njegovi brutalni mišići i on važi za jednog od najspremnijih fudbalera Evrope.

Dušan Tadić igra fenomenalan fudbal. 35-godišnji Srbin je nakon fenomenalnih dana u Ajaxu odlučio otići u Fenerbahče i taj potez se ispostavio kao izuzetan.

Mnogo je onih koji su se pitali zašto Fenerbahče u tim trenucima dovodi igrača koji ima 34 godine i smatrali su da su njegovi najbolji dani iza njega. Međutim, Tadić je jedan od fizički najspremnijih igrača Evrope i to pokazuje iz dana u dan.

Njegova spremnost je bila tema i među turskim medijima. On je otkrio šta i kako radi kako bi zadržao vrhunsku spremu.

"Zašto nikad nisam umoran i zašto me nikad nećete vidjeti takvog? To je zato jer radim dosta individualno kako bih ostao formi. Fizička spremnost je nešto o čemu konstantno razmišljam. Morate stalno raditi i ići do krajnjih granica da biste ostali u formi", riječi su Dušana Tadića.

Oglasi

Tadić je ove sezone već odigrao gotovo 2000 minuta u dresu Fenerbahčea. Nastupio je u 25 utakmica i ostvario je učinak od 10 golova i šest asistencija.

Podsjetimo, prije dolaska u Fenerbahče Dušan Tadić je imao pet sjajnih godina u Ajaxu, četiri u Southamptonu, a ranije je nastupao za Twente, Groningen i Vojvodinu.

Dušan Tadić na žestokom udaru navijača Galatasaraya, uključili su i Edina Džeku

Srpski fudbaler bio je u proteklom periodu na žestokom udaru navijača rivalskog Galatasaraya. To nije nikakvo čudo jer su gotovo svi igrači Fenera istinski neprijatelji.

Navijačima Galate smetala su tri prsta koje je 35-godišnji Srbin podigao u avionu reprezentacije Srbije nakon jedne kvalifikacione utakmice. Komentari su bili žestoki.

Mediji bliski Galati pisali su čak i o raskolu unutar Fenera zbog toga. Spominjali su i svađu s kapitenom Edinom Džekom, no ništa od toga nije bila istina.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tadić i Džeko su međutim nakon svega zajedno objasnili svima da ne postoji nikakva mržnja među njima i da im nikakve političke priče neće pokvariti prijateljstvo.

Na terenu sve također izgleda besprijekorno. Tadić i Džeko sarađuju odlično, a među 'Balkan Boysima' je još i Hrvat Dominik Livaković.